Overslaan en naar de inhoud gaan

Gennep gaat strenger controleren op naleving coronaregels

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2020 - 20:02

De gemeente Gennep gaat strenger controleren of de coronamaatregelen goed worden nageleefd. Dit omdat de afgelopen week het aantal besmettingen in de gemeente opliep met 16. Procentueel scoort Gennep daarmee hoger dan steden als Amsterdam en Rotterdam.

GGD Limburg-Noord gaf dinsdag aan dat ondanks de stijging van besmettingen er in Gennep geen sprake is van een cluster. De zestien besmettingen staan voor het overgrote deel los van elkaar, zei een GGD-woordvoerster erover.

Lees ook: GGD: Coronagolf in Gennep is géén cluster

Verscherpen
De gemeente gaat in elk geval op straat het toezicht verscherpen. Zo gaan stadswachten en boa’s nadrukkelijker kijken of iedereen zich aan de regels houdt.

Vooral in thuissituatie
"Er kunnen bekeuringen worden uitgedeeld, maar dat is niet de eerste opzet", aldus interim-burgemeester Willibrord van Beek. Hij deed dinsdag een oproep via social media. Hij verzocht inwoners de coronarichtlijnen beter te volgen. Daarbij wees hij er nadrukkelijk op dat vooral in de thuissituatie beter moet worden opgelet. "Er blijkt namelijk dat juist in familiaire kringen regels niet zo goed worden nageleefd, waardoor er juist daar wat meer besmettingen zijn", zegt Van Beek.

Gehoor geven
Van Beek gaat ervan uit dat inwoners gehoor geven aan zijn oproep. Mocht dat niet gebeuren, dan wordt de zaak opnieuw bekeken. "Dat gebeurt dan regiobreed", zegt Van Beek. "Uiteindelijk is de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord aan zet om verdere maatregelen te nemen."

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen