Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gennep en Peel en Maas zeggen Greenport vaarwel

Geplaatst opvrijdag 8 april 2016 - 12:10

Gennep en Peel en Maas stappen uit Ontwikkelingsbedrijf Greenport Venlo. Ze trekken zich nu terug omdat de gemeenten te ver van Venlo liggen.

Ook willen ze niet met grond speculeren.

Floriade
In het nieuwe bedrijf worden bouwgronden van drie bestaande ontwikkelingsmaatschappijen samengevoegd. Gennep en Peel en Maas waren aandeelhouder in deze maatschappijen.
Een van die maatschappijen was Venlo Greenpark die is voortgekomen uit de Floriade in 2012.

Geen interesse
Gennep en Peel en Maas organiseerden dit samen met Venlo, Venray en Horst aan de Maas. Na de Floriade moest het expogebied veranderen in een hoogwaardig bedrijventerrein. Maar dat kwam nooit echt van de grond omdat er geen belangstelling was voor het gebied. Hierdoor moesten de gemeente fors afschrijven op de grondwaarde.

Gennep betaalt ter compensatie voor het vertrek 1,35 miljoen euro. Peel en Maas moet 1 miljoen betalen.

Nieuwe ontwikkelingsmaatschappij
De bouwgronden rond Venlo worden allemaal onder gebracht in een nieuw ontwikkelingsmaatschappij. Met de oprichting van Ontwikkelingsbedrijf Greenport Venlo willen de aandeelhouders Provincie Limburg en de gemeenten Horst aan de Maas, Venray en Venlo de verkoop van bedrijfsterreinen overzichtelijker maken.

Drie bedrijven
Tot nu toe werden bouwgronden ontwikkeld door drie bedrijven: DCGV, Trade Port Noord en Venlo Greenpark. Die werden regelmatig door bedrijven tegen elkaar uitgespeeld. Om hier een einde aan te maken gaan de drie nu samen verder.
Ontwikkelingsbedrijf Greenport Venlo heeft een vermogen van 200 miljoen euro en heeft zo'n 300 hectare bedrijfsterrein uit te geven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
Gennep bijna verlost van Floriade
Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten
'College Venlo loog over Villa Flora'
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen