Overslaan en naar de inhoud gaan

Gennep en Peel en Maas zeggen Greenport vaarwel

Geplaatst opvrijdag 8 april 2016 - 12:10

Gennep en Peel en Maas stappen uit Ontwikkelingsbedrijf Greenport Venlo. Ze trekken zich nu terug omdat de gemeenten te ver van Venlo liggen.

Ook willen ze niet met grond speculeren.

Floriade
In het nieuwe bedrijf worden bouwgronden van drie bestaande ontwikkelingsmaatschappijen samengevoegd. Gennep en Peel en Maas waren aandeelhouder in deze maatschappijen.
Een van die maatschappijen was Venlo Greenpark die is voortgekomen uit de Floriade in 2012.

Geen interesse
Gennep en Peel en Maas organiseerden dit samen met Venlo, Venray en Horst aan de Maas. Na de Floriade moest het expogebied veranderen in een hoogwaardig bedrijventerrein. Maar dat kwam nooit echt van de grond omdat er geen belangstelling was voor het gebied. Hierdoor moesten de gemeente fors afschrijven op de grondwaarde.

Gennep betaalt ter compensatie voor het vertrek 1,35 miljoen euro. Peel en Maas moet 1 miljoen betalen.

Nieuwe ontwikkelingsmaatschappij
De bouwgronden rond Venlo worden allemaal onder gebracht in een nieuw ontwikkelingsmaatschappij. Met de oprichting van Ontwikkelingsbedrijf Greenport Venlo willen de aandeelhouders Provincie Limburg en de gemeenten Horst aan de Maas, Venray en Venlo de verkoop van bedrijfsterreinen overzichtelijker maken.

Drie bedrijven
Tot nu toe werden bouwgronden ontwikkeld door drie bedrijven: DCGV, Trade Port Noord en Venlo Greenpark. Die werden regelmatig door bedrijven tegen elkaar uitgespeeld. Om hier een einde aan te maken gaan de drie nu samen verder.
Ontwikkelingsbedrijf Greenport Venlo heeft een vermogen van 200 miljoen euro en heeft zo'n 300 hectare bedrijfsterrein uit te geven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gennep bijna verlost van Floriade
Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten
'College Venlo loog over Villa Flora'
Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen