Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gennep bijna verlost van Floriade

Geplaatst opdinsdag 9 december 2014 - 9:51

De gemeente Gennep kan waarschijnlijk binnenkort het boek 'Floriade' eindelijk dichtslaan. De stichting waarin de gemeente participeerde, wordt ontbonden.

Maar daarmee is Gennep nog niet helemaal verlost van de Floriade. De wereldexpositie kostte de gemeente meer dan een miljoen euro. De ontbinding van Floriadestichting is volgens wethouder Peter Lucassen slechts een formaliteit. Dat schrijft de Gelderlander.

Villa Flora
De gemeente is samen met Venlo, Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas eigenaar van Villa Flora. Na de wereldexpositie werd er lange tijd gezocht naar een nieuwe invulling voor het gebouw, dat 21 miljoen euro kostte.

Aanvankelijk zou Fooddrome er neerstrijken, maar ondernemer Geert Benders haakte uiteindelijk af. Nu gaat Villa Flora zich ontwikkelen tot een innovatiecentrum op het gebied van voeding.

Lees ook: Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten
'College Venlo loog over Villa Flora'
Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen