Overslaan en naar de inhoud gaan

Geneet van 't Laeve in Groningen: 'Kippenvelmoment'

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2021 - 14:32

Het nummer Geneet van 't Laeve van Sjef Diederen klonk dinsdag even na 12:30 uur door het centrum van Groningen.

Op het carillon van de Martinitoren werd het nummer gespeeld.

Verzoeknummer
Dat gebeurde op verzoek van Bert Jorritsma: Limburger in hart en nieren, maar momenteel woonachtig bij zijn geliefde in Haren. "Vanwege het coronavirus werk ik momenteel in het noorden", legt Jorritsma uit.

Trotse Limburger
De uit Limbricht afkomstige Jorritsma is ieder jaar in het zuiden te vinden. Dit jaar is er geen carnaval en dat doet hem pijn. "Het ergste wat er is", zegt Jorritsma. Hij verzocht beiaardier Auke de Boer van de Martinitoren om dit nummer te spelen. Dat vond de beiaardier een sympathiek idee. "De melodie van Geneet van 't Leave is natuurlijk fantastisch. Alle Groningers horen wat ze normaal nooit zouden horen. In Limburg zijn we er trots op", aldus Jorritsma.

Carnavalsgevoel
De afstand tussen Groningen en Maastricht bedraagt zo'n 340 kilometer. "Zo'n groot verschil en dan is er toch nog iets van een carnavalsgevoel. Dat vind ik geweldig. Daar doen we het voor", vertelt Jorritsma tevreden.

Troost en verbinding
Het moment dat de eerste klanken uit de toren te horen waren omschrijft Jorritsma als een kippenvelmoment. "Ik was helemaal verbouwereerd. Samen met een kameraad heb ik boven meegezongen. Dat was echt leuk. Dit biedt troost en zorgt voor verbinding in deze verschrikkelijke tijd."

Genieten
Jorritsma koos Geneet van 't Leave omdat dit nummer voor hem gaat over genieten in het algemeen: "We hebben een ellendig jaar achter de rug. Ondanks alle tegenslagen is het belangrijk om ook te genieten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen