Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemengde reacties op nieuwe carnavalsposter

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 20:29

Je kunt er de klok op gelijkzetten: na de jaarlijkse presentatie van de Limburgse carnavalsposter volgen de reacties.

De afgelopen jaren overheersten de negatieve commentaren, maar dit keer is het aantal positieve reacties in de meerderheid.

Flut
De poster, ontworpen door kunstenaar Sjer Jacobs uit Tegelen, toont dit jaar een lachend kind en veel kleuren. "Sorry, maar ik zie weinig carnaval", reageert Lillian Wilms op de Facebookpagina van 1Limburg. Annelies Fokkema vindt de poster zelfs ronduit 'flut'. Een mening die Stefan Heijligers deelt: "Ze zijn wel echt ieder jaar enorm lelijk. Alaaf!"

Prachtig
Maar er zijn ook genoeg mensen die de poster wel kunnen waarderen. "Hij is prachtig. Die uitstraling is mooi", luidt de mening van Nel van Haperen. Ook gedeputeerde Ger Koopmans, die de poster dinsdagmiddag onthulde, is die mening toegedaan. "Prachtige poster. Iedereen kan er nu mee aan de slag."

Kind
En de kunstenaar zelf? Wat had die in gedachten? Hij koos bewust voor een kind op de poster: "Het is natuurlijk een geweldige traditie en die kun je in ere houden door kinderen erbij te betrekken", legt Jacobs uit.

Er worden 75.000 exemplaren van de poster gedrukt. Die zijn vanaf woensdag af te halen bij de provincie en de kantoren van De Limburger.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lou Thissen maakt Limburgse carnavalsposter 2016
Maastrichtse haute couture voor de vastelaovend
poster vastelaovend vastelaovesposter (3 feb 2020)
Yasja Ligtelijn ontwerpt vastelaovesposter 2020
Zo ziet de carnavalsposter van 2019 eruit
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen