Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemengde reacties op besluit om wasberen niet af te schieten

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 19:32

Stichting AAP en de Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement zijn maar deels tevreden over het besluit om wasberen niet massaal af te schieten.

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus maakte vrijdag bekend dat de circa 50 tot 100 wasberen in Limburg alsnog kunnen worden opgevangen. Hij stelt dat afschieten dus alleen bij hoge uitzondering zal gebeuren.

Op- en afvangen
Stichting AAP verzamelde onlangs zo'n 28.000 handtekeningen tegen het afschieten. Directeur David Van Gennep is dan ook maar half tevreden over dat besluit. "Eigenlijk zou ik willen dat het afschieten stopgezet wordt en wij de kans krijgen de dieren af te vangen en op te vangen", zegt Van Gennep. "Onze ervaring is dat het afvangen van de dieren heel effectief is."

Totaalverbod
Ook de Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement heeft gemengde gevoelens. Volgens fractievoorzitter Pascale Plusquin heeft de inzet van Stichting AAP maar deels geholpen. "Wij zullen in de Provinciale Staten blijven aandringen op een totaalverbod op afschot, omdat gebleken is in Duitsland dat dit totaal niet helpt", stelt Plusquin.

De verwachting is dat er voor een totaalverbod op afschot geen voldoende steun zal zijn in het Limburg Parlement.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen