Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeentesecretaris van Leudal aangehouden

Geplaatst opwoensdag 15 maart 2017 - 9:06

Er zijn twee aanhoudingen verricht in een onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering.

Een van de aangehouden verdachte is Pieter H., oud-ambtenaar van de gemeente Helmond. De tweede verdachte is zijn vrouw, secretaris van de gemeente Leudal.

Doorzoekingen
Vorige week verrichtte de politie doorzoekingen in hun woning in Echt en een kasteel in Roosteren. Daarbij werd beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en computers. Ook werden voertuigen zoals auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur meegenomen voor nader onderzoek.

Lees ook: Huiszoeking bij gemeentesecretaris Leudal in witwaszaak

Verduistering
Er wordt onder meer uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld. Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan tegen de man die daar als ambtenaar werkzaam was.

Witwassen
De man werd vandaag aangehouden op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering in dienstbetrekking. Zijn vrouw wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan witwassen. Het echtpaar is woensdagochtend aangehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeentesecretaris Leudal fraudeerde niet op haar werk
Politiek Leudal geschokt door arrestatie gemeentesecretaris
Nieuwe gemeentesecretaris voor Leudal
Gemeentesecretaris van Leudal komt vrij
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen