Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeentesecretaris Leudal fraudeerde niet op haar werk

Geplaatst opwoensdag 15 maart 2017 - 14:29

De opgepakte gemeentesecretaris van Leudal fraudeerde niet op haar werk.

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) richt zich op haar man, die werkte voor de gemeente Helmond en in die hoedanigheid mogelijk gefraudeerd heeft. Zijn vrouw zou hoogstens het geld van haar man hebben witgewassen, zo verduidelijkt persofficier Janine Kramer.

Woensdagochtend werden ze allebei opgepakt in een onderzoek naar witwaspraktijken, valsheid in geschrifte en verduistering. De man, Pieter H., is de hoofdverdachte.

Doorzoeking
Vorige week doorzocht de politie hun woning in Echt en in kasteel
Eyckholt in Roosteren. Er werd beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en computers. Ook werden auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur meegenomen.

Verduistering
Er wordt onder meer uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld. Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering deed tegen de man, die daar als ambtenaar werkte. Volgens het OM ziet het er naar uit dat het verduisterde bedrag aanzienlijk hoger is dan de gemeente eerder vermoedde.

Arno Verhoeven, burgemeester van de gemeente Leudal, wil inhoudelijk niet reageren zolang het onderzoek loopt.

Lees ook: Politiek Leudal geschokt door arrestatie gemeentesecretaris.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeentesecretaris van Leudal aangehouden
Politiek Leudal geschokt door arrestatie gemeentesecretaris
Nieuwe gemeentesecretaris voor Leudal
Gemeentesecretaris van Leudal komt vrij
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen