Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenteraad Weert keurt plannen historisch stadspark goed

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 11:54

De gemeenteraad van Weert is akkoord met de plannen voor de herinrichting van het stadspark. Voor dat project krijgt de gemeente een half miljoen euro subsidie vanuit de Erfgoeddeal.

Dat is een samenwerkingsverband tussen verschillende ministeries, natuur- en milieuorganisaties.

Lees ook: Miljoen voor erfgoedprojecten in Weert en Sittard-Geleen

Historisch belang
Naar verwachting begint de herinrichting in november 2020 en duurt het project ruim een jaar. Het park was 1,6 hectare en wordt dan 2,9 hectare.

Het stadspark is voor Weert van historisch belang, omdat het gebied deel uitmaakt van de plek waar de Van Hornefamilie heeft gewoond. Bekendste telg uit die dynastie is Phillippe de Montmorency. Die is in 1568 op de Grote Markt in Brussel onthoofd. In het vernieuwde stadspark komt een ruiterstandbeeld van hem te staan.

Kosten
De gemeenteraad heeft meer dan twee miljoen euro beschikbaar gesteld om het project te realiseren. Ruim een miljoen euro daarvan bestaat uit subsidies en bijdragen, waaronder de subsidie uit de Erfgoeddeal.

Erfgoeddeal
Tot en met 2022 is er binnen de Erfgoeddeal 40 miljoen euro beschikbaar voor projecten waarbij er een relatie is tussen erfgoed en klimaat, stedelijke groei of krimp of duurzaamheid. Ook de gemeente Sittard-Geleen ontvangt een half miljoen euro. Dat gaat naar het project Zitterd Climate Proof, waarin erfgoed wordt gecombineerd met water en groen om tot een klimaatbestendige stad te komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen