Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeenteraad Maastricht biedt Hoes elegante aftocht

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 7:35

Aanblijven als burgemeester tot hij een nieuwe baan gevonden heeft. Dat compromis is burgemeester Onno Hoes van Maastricht voorgesteld door de fractievoorzitters in de gemeenteraad.

Dat bevestigen meerdere bronnen.

Of Hoes op het aanbod ingaat is niet duidelijk. De burgemeester wilde dinsdag niet reageren.

Vertrouwen
De gevonden middenweg zou een van de scenario’s zijn voor de toekomst van Hoes in Maastricht. Daarbij is overigens nog niets helemaal uitgesloten, zo melden bronnen, al lijkt wel zeker dat de burgemeester niet meer het volledige vertrouwen geniet van de politiek.

Woensdag volgt uitsluitsel over het al dan niet aanblijven van de burgemeester.

Privé-affaire
De burgemeester kwam in het nieuws toen de 20-jarige Robbie Hasselt WhatsApp-gesprekken met Hoes openbaarde, inclusief door de burgemeester verstuurde foto’s van zijn werkagenda.

Hoes bleek naderhand in de val gelokt door programma PowNews, dat de kwestie van a tot z orkestreerde en de jongeman onder meer uitrustte met een verborgen camera.

Dilemma
Dat aspect maakte de kwestie nog lastiger voor de Maastrichtse politiek. Aan de ene kant wensen de partijen niet mee te gaan met de breed bekritiseerde tactiek van PowNews, aan de andere kant zitten ze stevig in hun maag met het opnieuw publiek worden van privé-perikelen van de burgemeester.

Lees meer over de rel rond burgemeester Onno Hoes

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onno Hoes en Albert Verlinde gaan scheiden
Verlinde: 'Geknokt, maar niet gewonnen'
Vergaderschema gemeenteraad Maastricht op de schop
Andere prioriteiten voor handhavers Maastricht
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen