Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenteraad Maastricht biedt Hoes elegante aftocht

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 7:35

Aanblijven als burgemeester tot hij een nieuwe baan gevonden heeft. Dat compromis is burgemeester Onno Hoes van Maastricht voorgesteld door de fractievoorzitters in de gemeenteraad.

Dat bevestigen meerdere bronnen.

Of Hoes op het aanbod ingaat is niet duidelijk. De burgemeester wilde dinsdag niet reageren.

Vertrouwen
De gevonden middenweg zou een van de scenario’s zijn voor de toekomst van Hoes in Maastricht. Daarbij is overigens nog niets helemaal uitgesloten, zo melden bronnen, al lijkt wel zeker dat de burgemeester niet meer het volledige vertrouwen geniet van de politiek.

Woensdag volgt uitsluitsel over het al dan niet aanblijven van de burgemeester.

Privé-affaire
De burgemeester kwam in het nieuws toen de 20-jarige Robbie Hasselt WhatsApp-gesprekken met Hoes openbaarde, inclusief door de burgemeester verstuurde foto’s van zijn werkagenda.

Hoes bleek naderhand in de val gelokt door programma PowNews, dat de kwestie van a tot z orkestreerde en de jongeman onder meer uitrustte met een verborgen camera.

Dilemma
Dat aspect maakte de kwestie nog lastiger voor de Maastrichtse politiek. Aan de ene kant wensen de partijen niet mee te gaan met de breed bekritiseerde tactiek van PowNews, aan de andere kant zitten ze stevig in hun maag met het opnieuw publiek worden van privé-perikelen van de burgemeester.

Lees meer over de rel rond burgemeester Onno Hoes

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onno Hoes en Albert Verlinde gaan scheiden
Verlinde: 'Geknokt, maar niet gewonnen'
Vergaderschema gemeenteraad Maastricht op de schop
Andere prioriteiten voor handhavers Maastricht
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen