Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 22:16

Zolang de sterk verouderde kerncentrale van Tihange nog niet gesloten is, moeten communicatie- en calamiteitenplannen ook plaatselijk worden uitgewerkt.

Dat stellen de fracties van D66 en VVD in de Heerlense gemeenteraad.

Aandringen op sluiting
Zij dienen dinsdagavond een motie in waarin het stadsbestuur wordt opgeroepen om bij de Belgische autoriteiten aan te dringen op definitieve sluiting. Naar verwachting zal de Heerlense gemeenteraad zich daar in grote meerderheid achter scharen. Aken en Gulpen-Wittem gingen Heerlen voor. In Maastricht wordt naar verwachting dinsdag een vergelijkbare motie aangenomen.

Scheurvorming
Tihange ligt hemelsbreed 75 kilometer van Heerlen af. De reactor wordt geplaagd door ernstige scheurvorming. Eigenaar Electrabel overweegt de centrale op te lappen, maar kan geen uitsluitsel bieden. Het bedrijf wil vooralsnog niet verder gaan dan het uitdelen van jodiumpillen in een straal van 100 kilometer rond de centrale, ook al is dat bij een ramp niet afdoende.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester Hoes wil sneller informatie over Tihange
Tihange kerncentrale
Rechter komt met oordeel Tihange-2: uitspraak voor de b├╝hne
Tihange 1
Tihange 1 wordt pas eind september opgestart
Groen licht voor opstarten 'scheurtjesreactor' Tihange 2
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen