Kick Out Zwarte Piet Maastricht Demonstratie

Gemeenteraad Maastricht verdeeld over veroordeling rellen

Net iets meer dan de helft (acht van de vijftien) van de gemeenteraadsfracties in Maastricht veroordelen het aanvallen en belagen van Kick Out Zwarte Piet-demonstranten afgelopen zondag in die stad.

Raad Heerlen 2
Keuze voor nieuwe Heerlense wethouder leidt tot royement

De keuze voor Loek Damen als nieuwe wethouder voor de Ouderenpartij Heerlen (OPH) heeft voor een conflict gezorgd binnen de fractie van zijn partij.

Raad Heerlen 2
Bernardinuskapel nieuwe vergaderruimte gemeenteraad Heerlen

De Bernardinuskapel in Heerlen is vrijdag in gebruik genomen als nieuwe, tijdelijke vergaderruimte van de Heerlense gemeenteraad.

André Rieu (23 sep 2019)
André Rieu krijgt zijn extra concerten op het Vrijthof

André Rieu en zijn orkest krijgen volgend jaar de gelegenheid om meer concerten te geven op het Vrijthof in Maastricht dan eigenlijk was toegestaan. De gemeenteraad gunt de violist een kans om de financiële schade door de coronacrisis te compenseren.

Terras horeca Heerlen (5 mei 2020)
Groen licht voor winterterrassen in Heerlen

De horeca in Heerlen mag winterterrassen inrichten. Het college van B&W heeft besloten daar voor de hele stad een algemene vrijstelling voor te geven.

Meerssen gemeentehuis
Begroting Meerssen: verhoging lokale heffingen

De vier partijen in Meerssen die werken aan een sluitende begroting, willen lokale heffingen zoals de honden- en toeristenbelasting verhogen. Ook gaan ze bezuinigen op het sociale domein.

Wil Houben, burgemeester Voerendaal
Houben blijft burgemeester Voerendaal

Wil Houben (VVD) blijft de komende jaren burgemeester van Voerendaal.

Meerssen
Oud-gedeputeerde Kersten niet aan de slag in Meerssen

Oud-gedeputeerde Bert Kersten gaat zich niet mengen in de zoektocht naar een oplossing van de bestuurscrisis in Meerssen.

lampionnentocht roermond rechtenvrij (17 sep 2020)
Muiterij in Roermond: lampjesboottocht zonder vergunning

De jaarlijkse lampionnentocht op de Roermondse wateren is op het laatste moment afgelast. De gemeente verstrekt namelijk geen vergunning voor de feestelijke vaartocht op zaterdag 19 september. De organisatie is furieus.

Culturele Vrijplaats het Landbouwbelang Maastricht
Laatste Culturele Vrijplaats van Limburg in het gedrang

Het doorontwikkelen van het terrein rondom SAPPI zuidwest zal de gemeente Maastricht zo'n 18 miljoen euro opleveren. Op de plek waar nu het Landbouwbelang ligt, mogen namelijk toch woningen worden gebouwd. Dat betekent dat de Culturele Vrijplaats zoals die nu is, misschien verdwijnt.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten