Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten willen ruimte voor eigen hennep-experiment

Geplaatst opmaandag 27 november 2017 - 6:17

Tientallen gemeenten die willen experimenteren met gereguleerde wietteelt vrezen dat ze te weinig ruimte krijgen.

Het kabinet wil in zes tot tien gemeenten 'uniforme experimenten', maar burgemeesters en wethouders willen juist zelf hun eigen experiment vormgeven. Dat meldt de Volkskrant.

Teeltbedrijf
Heerlen wil samen met zeven andere Limburgse gemeenten dat er één teeltbedrijf komt dat de coffeeshops bedient. Utrecht wil een proef doen met zogenoemde social cannabis clubs. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil experimenteren met alternatieve verkoopkanalen, zoals afhaalautomaten.

Verschillende vragen
"We willen niet de uniforme experimenten uit het regeerakkoord, maar juist verschillende", zegt Paul Depla, burgemeester van Breda. `We hebben verschillende antwoorden op verschillende vragen nodig", aldus wethouder Victor Everhardt uit Utrecht.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen