Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeenten willen opheldering over IJzeren Rijn

Geplaatst opwoensdag 4 maart 2015 - 15:40

De Midden-Limburgse gemeenten die aan de IJzeren Rijn liggen, willen opheldering van staatssecretaris Wilma Mansveld.

Ze willen weten wat er klopt van de Belgische berichten dat er binnenkort een akkoord komt over de goederenspoorlijn.

Doorbraak
De Vlaams verkeersminister Ben Weyts schreef vorige week op zijn blog dat er een doorbraak zou zijn over het opnieuw in gebruik nemen van de lijn tussen Antwerpen en het Roergebied. Het historisch tracé van deze spoorlijn komt bij Weert Nederland binnen en gaat daarna via Roermond en het Meinweggebied door naar Duitsland.

Niet geínformeerd
In de brief aan Mansveld willen ze weten wat er waar is van het Belgische bericht dat 'alle betrokken partijen geld willen steken in een onderzoek naar de reactivering'. Ook wil het Samenwerkingsverband weten waarom de gemeenten niet zijn geïnformeerd en of de lokale overheden ook betrokken worden bij zo'n onderzoek.

Woonwijken en natuur
In het samenwerkingsverband zitten behalve de gemeenten Cranendonck, Weert, Leudal, Roermond en Roerdalen ook de provincie Limburg, Staatsbosbeheer en de Milieufederatie Limburg. Ze willen niet dat het historisch tracé van de IJzeren Rijn opnieuw in gebruik wordt genomen, omdat de goederentreinen dan door woonwijken en natuurgebieden zouden gaan rijden.

Lees ook: IJzeren Rijn-doorbraak verrast Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IJzeren Rijn-doorbraak verrast Limburg
Belgische minister heeft geen haast met IJzeren Rijn
Weer hoop voor goederenspoorlijn via Weert en Roermond
'IJzeren Rijn bij Weert veilig genoeg voor goederentreinen'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen