Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten willen investeren in toerisme Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 11:59

Er moet fors worden geïnvesteerd in het toerisme in Zuid-Limburg. Dat zeggen de 16 gemeenten in het gebied.

Daarom willen ze samen met de Provincie Limburg gaan investeren in het gebied, schrijven ze in ambitiedocument 'Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie'.

Bedelbrief
De 16 Zuid-Limburgse gemeenten hebben het document aangeboden aan de gedeputeerden Eric Geurts en Hans Teunissen. Ze roepen de provincie op om samen met de gemeenten geld te steken in natuur en landschap, in steden en dorpen, in erfgoed en in fiets- en wandelpaden. Op die manier blijft de regio populair bij vakantiegangers, zo betogen ze.

Verrommeling
Volgens de gemeenten is de kwaliteit van het landschap in het geding. Dat komt door verrommeling en schaalvergroting. Ook is het er soms te druk en daar hebben zowel toeristen als eigen inwoners last van hebben.

Visie
Daarnaast is het aanbod in de verblijfsaccommodaties volgens de briefschrijvers kwetsbaar en wordt er te versnipperd gewerkt aan de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie. Hierdoor worden kansen onvoldoende benut, staat in de brief. Hoeveel geld precies nodig is, kunnen de gemeenten nog niet zeggen. Ze gaan de komende vijf maanden een visie ontwikkelen voor het gebied.

L1mburg Centraal
Meer hierovere in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen