Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeenten willen investeren in toerisme Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 11:59

Er moet fors worden geïnvesteerd in het toerisme in Zuid-Limburg. Dat zeggen de 16 gemeenten in het gebied.

Daarom willen ze samen met de Provincie Limburg gaan investeren in het gebied, schrijven ze in ambitiedocument 'Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie'.

Bedelbrief
De 16 Zuid-Limburgse gemeenten hebben het document aangeboden aan de gedeputeerden Eric Geurts en Hans Teunissen. Ze roepen de provincie op om samen met de gemeenten geld te steken in natuur en landschap, in steden en dorpen, in erfgoed en in fiets- en wandelpaden. Op die manier blijft de regio populair bij vakantiegangers, zo betogen ze.

Verrommeling
Volgens de gemeenten is de kwaliteit van het landschap in het geding. Dat komt door verrommeling en schaalvergroting. Ook is het er soms te druk en daar hebben zowel toeristen als eigen inwoners last van hebben.

Visie
Daarnaast is het aanbod in de verblijfsaccommodaties volgens de briefschrijvers kwetsbaar en wordt er te versnipperd gewerkt aan de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie. Hierdoor worden kansen onvoldoende benut, staat in de brief. Hoeveel geld precies nodig is, kunnen de gemeenten nog niet zeggen. Ze gaan de komende vijf maanden een visie ontwikkelen voor het gebied.

L1mburg Centraal
Meer hierovere in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen