Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten te laat met data pgb’s

Geplaatst opdinsdag 1 december 2015 - 6:05

Een soepele uitbetaling van pgb’s dreigt komend jaar opnieuw in gevaar te komen doordat veel gemeenten de benodigde gegevens te laat hebben aangeleverd.

In Limburg heeft circa de helft de deadline van 1 november niet gehaald. Dat blijkt uit een overzicht dat door het ministerie van VWS aan de gemeenten is gestuurd.

SVB
Vooral kleine gemeenten hebben nog onvoldoende gegevens doorgegeven aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB heeft die nodig om vanaf 1 januari de zorgverleners van tienduizenden pgb-houders van loon te kunnen voorzien. Die uitbetaling liep begin dit jaar grote vertraging op door verwerkings problemen bij de SVB. Om herhaling te voorkomen was afgesproken dat gemeenten hun data dit jaar tijdig zouden aanleveren.

Ministerie
Volgens het ministerie hebben in Limburg zeven gemeenten (Nuth, Peel en Maas, Voerendaal, Onderbanken, Landgraaf, Leudal, Beesel) nog niet de helft van de benodigde ‘toekenningsschikkingen’ doorgegeven.

Acht gemeenten zitten op een percentage tussen 50 en 80 procent. Slechts achttien gemeenten hebben de gegevens op tijd aangeleverd. Waarvan negen volledig.

Dagelijks het belangrijkste Limburgse nieuws in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door een tijdelijke actie ontvang je nu ook nog eens vier weken lang de digitale krant.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Limburgse gemeenten betalen zelf pgb’s vooruit
Pgb-conflict in Bergen opgelost
Wethouder Maastricht: 'Problemen met PGB's open wond'
Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen