Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten ondersteunen gedupeerden toeslagenaffaire

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 10:51

Verschillende Limburgse gemeenten bieden mensen die slachtoffer zijn geworden van de kindertoeslagenaffaire hulp aan.

Onder meer de gemeenten Beekdaelen, Maastricht, Meerssen en Sittard-Geleen roepen gedupeerden op zich te melden.

Luisterend oor
"We willen een luisterend oor bieden. De gedupeerden zijn op allerlei fronten geraakt", zegt wethouder Judith Bühler van Sittard-Geleen donderdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Belastingdienst
In deze affaire werden ouders door de Belastingdienst onterecht als fraudeur aangemerkt en moesten vervolgens tienduizenden euro's terugbetalen. Duizenden gezinnen werden benadeeld. Vrijdag moet duidelijk worden of het kabinet opstapt naar aanleiding van de kindertoeslagenaffaire.

Volgens de wethouder moeten veel ouders zaken zoals huisvesting, opvoeding en inkomen op de rit krijgen. "Daarin proberen we ze te ondersteunen."

Compensatie
In december werd bekendgemaakt dat alle ouders 30.000 euro als tegemoetkoming zouden krijgen. Maar in hoeverre is dat voldoende? "Financiële compensatie is vaak toch te weinig. Er zijn mensen die echt flink in de schulden zijn geraakt. En alle gedupeerden willen we goed opvangen", vertelt Bühler.

Namen onbekend
In totaal kent de gemeente Sittard-Geleen 25 getroffenen. Contact tussen de gemeente en de gedupeerden is nog niet geweest. "We hadden de getroffenen heel graag zelf willen benaderen, maar de Belastingdienst maakt de namen niet kenbaar", legt de wethouder uit.

Sittard-Geleen roept gedupeerde ouders op zich te melden indien dat nodig is. Ze kunnen zich bij elk loket melden. "Snelle hulp willen we bieden", aldus Bühler.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen