Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten naar Brussel voor informatie Tihange

Geplaatst opdinsdag 14 juni 2016 - 6:09

Enkele tientallen gemeenten uit de Euregio gaan dinsdag de Europese Commissie vragen om informatie over de omstreden kerncentrale in het Belgische Tihange.

Vertegenwoordigers van onder meer de gemeenten Aken, Heerlen, Maastricht en Kerkrade brengen daarvoor vandaag een bezoek aan Brussel.

Juridische acties
De steden en regio’s willen via juridische acties bereiken dat de kernreactor wordt gesloten. Ze gaan de Europese Commissie vragen om alle informatie die daar bekend is over
Tihange.

Lees ook: Tweede Kamer wil dat Belgische kerncentrales sluiten

Voorzitter Schulz van het Europese Parlement zal bij die gelegenheid een zogenoemde 'vragencatalogus' in ontvangst nemen.

Scheurtjesreactor
Zoals bekend bereiden 80 steden en regio’s een juridische procedure tegen België voor. Ze willen dat de Belgen de reactor Tihange 2 onmiddellijk sluiten. Deze 'scheurtjesreactor' langer openhouden is onverantwoord en onaanvaardbaar, zo vinden ze. Aken voert de tachtig deelnemers aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook Kerkrade en Heerlen maken zich zorgen om Tihange
Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange
Limburgse gemeenten willen sluiting kerncentrale Tihange
Zuid-Limburg blijft akelig stil in protest tegen Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen