Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten naar Brussel voor informatie Tihange

Geplaatst opdinsdag 14 juni 2016 - 6:09

Enkele tientallen gemeenten uit de Euregio gaan dinsdag de Europese Commissie vragen om informatie over de omstreden kerncentrale in het Belgische Tihange.

Vertegenwoordigers van onder meer de gemeenten Aken, Heerlen, Maastricht en Kerkrade brengen daarvoor vandaag een bezoek aan Brussel.

Juridische acties
De steden en regio’s willen via juridische acties bereiken dat de kernreactor wordt gesloten. Ze gaan de Europese Commissie vragen om alle informatie die daar bekend is over
Tihange.

Lees ook: Tweede Kamer wil dat Belgische kerncentrales sluiten

Voorzitter Schulz van het Europese Parlement zal bij die gelegenheid een zogenoemde 'vragencatalogus' in ontvangst nemen.

Scheurtjesreactor
Zoals bekend bereiden 80 steden en regio’s een juridische procedure tegen België voor. Ze willen dat de Belgen de reactor Tihange 2 onmiddellijk sluiten. Deze 'scheurtjesreactor' langer openhouden is onverantwoord en onaanvaardbaar, zo vinden ze. Aken voert de tachtig deelnemers aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook Kerkrade en Heerlen maken zich zorgen om Tihange
Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange
Limburgse gemeenten willen sluiting kerncentrale Tihange
Zuid-Limburg blijft akelig stil in protest tegen Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen