Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten moeten betonconstructies inventariseren

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 16:45

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt alle gemeenten om te inventariseren of er op hun grondgebied gebouwen staan met dezelfde constructie als de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport.

Alle gemeenten krijgen ook een brief waarin het ministerie vraagt alert te zijn op de risico's bij het verlenen van een vergunning voor nieuwbouw.

Limburg
Dat zegt het ministerie in reactie op de waarschuwing van experts, naar aanleiding van de gedeeltelijke instorting in Eindhoven. In Limburg staan mogelijk meer gebouwen met dezelfde constructie.

Bouwnormen
Het ministerie vraagt verder aan het NEN, het instituut dat gaat over bouwnormen, om te beoordelen of de toelichting op de NEN-norm voor dit soort vloeren misschien duidelijker moet. De vloeren van de parkeergarage van Eindhoven Airport voldeden niet aan de norm en waren niet sterk genoeg. Onderzoeken in opdracht van Eindhoven Airport en bouwer BAM naar de instorting op 27 mei hebben dat uitgewezen.

Het gaat om gebouwen waarbij de vloeren bestaan uit betonplaten uit de fabriek, in combinatie met een laag beton die daar ter plekke op gestort wordt. Het risico bestaat dat de hechting tussen de twee lagen niet goed genoeg is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen