Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten moeten betonconstructies inventariseren

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 16:45

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt alle gemeenten om te inventariseren of er op hun grondgebied gebouwen staan met dezelfde constructie als de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport.

Alle gemeenten krijgen ook een brief waarin het ministerie vraagt alert te zijn op de risico's bij het verlenen van een vergunning voor nieuwbouw.

Limburg
Dat zegt het ministerie in reactie op de waarschuwing van experts, naar aanleiding van de gedeeltelijke instorting in Eindhoven. In Limburg staan mogelijk meer gebouwen met dezelfde constructie.

Bouwnormen
Het ministerie vraagt verder aan het NEN, het instituut dat gaat over bouwnormen, om te beoordelen of de toelichting op de NEN-norm voor dit soort vloeren misschien duidelijker moet. De vloeren van de parkeergarage van Eindhoven Airport voldeden niet aan de norm en waren niet sterk genoeg. Onderzoeken in opdracht van Eindhoven Airport en bouwer BAM naar de instorting op 27 mei hebben dat uitgewezen.

Het gaat om gebouwen waarbij de vloeren bestaan uit betonplaten uit de fabriek, in combinatie met een laag beton die daar ter plekke op gestort wordt. Het risico bestaat dat de hechting tussen de twee lagen niet goed genoeg is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen