Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten houden geld over op zorgbudget

Geplaatst opdonderdag 19 mei 2016 - 15:51

De meeste gemeenten hebben vorig jaar geld overgehouden op het zorgbudget. Dat komt omdat ze hebben bezuinigd. Bijvoorbeeld op de huishoudelijke hulp en het persoonsgebonden budget (pgb).

Zo ook in de gemeente Meerssen waar Jeroen van Eijkelenburg woont.

Wat deze bezuinigingen daadwerkelijk betekenen merkt hij aan den lijve. Hij heeft Asperger en zijn leven is veranderd nu hij minder pgb krijgt. Zo werkt hij een stuk minder, wat een gebrek aan regelmaat betekent. En juist die regelmaat is belangrijk voor iemand met Asperger, een vorm van autisme.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brunssum gaat PGB-gedupeerden helpen en opent meldpunt
Brunssum schiet 'pgb' voor
Proces over 'extreme' verlaging pgb-tarief Midden-Limburg
PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen