Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten eisen kop van Veolia-toezichthouder

Geplaatst opdonderdag 5 november 2015 - 6:00

Veolia-toezichthouder Trafficon snijdt onder druk van 22 Limburgse gemeenten versneld alle banden met oprichter en oud-directeur Chrit Wolfhagen door.

Het lozen van de oprichter was een eis van de gemeenten bij het verlengen van het contract met Trafficon. Het bedrijf uit Roermond houdt in opdracht van die gemeenten toezicht op de Veolia-regiotaxi. Het contract verloopt in maart, maar wordt onder voorwaarden verlengd tot in december de concessie van Veolia stopt.

Rol bij aanbesteding
Aanleiding voor de harde opstelling van de gemeenten is een onderzoek dat ze lieten uitvoeren naar de rol van Wolfhagen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Wolfhagen werkte mee aan een schijnconstructie die het mogelijk maakte dat voormalig Veolia-directeur René de Beer kon werken bij concurrent, NS-dochter Abellio. De Beer nam vervolgens op grote schaal vertrouwelijke gegevens van Veolia mee.

Aanbesteding kwijt
Abellio won deze grootste ov-aanbesteding in de Nederlandse geschiedenis, maar raakte de klus alsnog kwijt toen het bedrog bekend werd. Arriva mag nu het werk met een waarde van zo’n twee miljard euro uitvoeren.

Ethische afwegingen
Het onderzoek stelt dat het bedrijf Trafficon niets te verwijten valt. Het zet echter vraagtekens bij de ethische afwegingen van Wolfhagen. "Zijn merkwaardige opvatting over het omgaan met een anti-concurrentiebeding is aanleiding voor ons om niet met hem verder te willen", stelt de Heerlense wethouder Peter van Zuthpen namens de 22 gemeenten (heel Noord- en Midden-Limburg, de regio Parkstad en Maastricht).

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeenten laten onderzoek doen naar toezichthouder Veolia
FIOD duikt op ov-aanbesteding Limburg
Veolia eist nieuwe aanbesteding Limburgs openbaar vervoer
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen