Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten eisen kop van Veolia-toezichthouder

Geplaatst opdonderdag 5 november 2015 - 6:00

Veolia-toezichthouder Trafficon snijdt onder druk van 22 Limburgse gemeenten versneld alle banden met oprichter en oud-directeur Chrit Wolfhagen door.

Het lozen van de oprichter was een eis van de gemeenten bij het verlengen van het contract met Trafficon. Het bedrijf uit Roermond houdt in opdracht van die gemeenten toezicht op de Veolia-regiotaxi. Het contract verloopt in maart, maar wordt onder voorwaarden verlengd tot in december de concessie van Veolia stopt.

Rol bij aanbesteding
Aanleiding voor de harde opstelling van de gemeenten is een onderzoek dat ze lieten uitvoeren naar de rol van Wolfhagen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Wolfhagen werkte mee aan een schijnconstructie die het mogelijk maakte dat voormalig Veolia-directeur René de Beer kon werken bij concurrent, NS-dochter Abellio. De Beer nam vervolgens op grote schaal vertrouwelijke gegevens van Veolia mee.

Aanbesteding kwijt
Abellio won deze grootste ov-aanbesteding in de Nederlandse geschiedenis, maar raakte de klus alsnog kwijt toen het bedrog bekend werd. Arriva mag nu het werk met een waarde van zo’n twee miljard euro uitvoeren.

Ethische afwegingen
Het onderzoek stelt dat het bedrijf Trafficon niets te verwijten valt. Het zet echter vraagtekens bij de ethische afwegingen van Wolfhagen. "Zijn merkwaardige opvatting over het omgaan met een anti-concurrentiebeding is aanleiding voor ons om niet met hem verder te willen", stelt de Heerlense wethouder Peter van Zuthpen namens de 22 gemeenten (heel Noord- en Midden-Limburg, de regio Parkstad en Maastricht).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemeenten laten onderzoek doen naar toezichthouder Veolia
FIOD duikt op ov-aanbesteding Limburg
Veolia eist nieuwe aanbesteding Limburgs openbaar vervoer
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen