Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeenten eisen kop van Veolia-toezichthouder

Geplaatst opdonderdag 5 november 2015 - 6:00

Veolia-toezichthouder Trafficon snijdt onder druk van 22 Limburgse gemeenten versneld alle banden met oprichter en oud-directeur Chrit Wolfhagen door.

Het lozen van de oprichter was een eis van de gemeenten bij het verlengen van het contract met Trafficon. Het bedrijf uit Roermond houdt in opdracht van die gemeenten toezicht op de Veolia-regiotaxi. Het contract verloopt in maart, maar wordt onder voorwaarden verlengd tot in december de concessie van Veolia stopt.

Rol bij aanbesteding
Aanleiding voor de harde opstelling van de gemeenten is een onderzoek dat ze lieten uitvoeren naar de rol van Wolfhagen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Wolfhagen werkte mee aan een schijnconstructie die het mogelijk maakte dat voormalig Veolia-directeur René de Beer kon werken bij concurrent, NS-dochter Abellio. De Beer nam vervolgens op grote schaal vertrouwelijke gegevens van Veolia mee.

Aanbesteding kwijt
Abellio won deze grootste ov-aanbesteding in de Nederlandse geschiedenis, maar raakte de klus alsnog kwijt toen het bedrog bekend werd. Arriva mag nu het werk met een waarde van zo’n twee miljard euro uitvoeren.

Ethische afwegingen
Het onderzoek stelt dat het bedrijf Trafficon niets te verwijten valt. Het zet echter vraagtekens bij de ethische afwegingen van Wolfhagen. "Zijn merkwaardige opvatting over het omgaan met een anti-concurrentiebeding is aanleiding voor ons om niet met hem verder te willen", stelt de Heerlense wethouder Peter van Zuthpen namens de 22 gemeenten (heel Noord- en Midden-Limburg, de regio Parkstad en Maastricht).

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemeenten laten onderzoek doen naar toezichthouder Veolia
FIOD duikt op ov-aanbesteding Limburg
Veolia eist nieuwe aanbesteding Limburgs openbaar vervoer
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen