Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten eisen kop van Veolia-toezichthouder

Geplaatst opdonderdag 5 november 2015 - 6:00

Veolia-toezichthouder Trafficon snijdt onder druk van 22 Limburgse gemeenten versneld alle banden met oprichter en oud-directeur Chrit Wolfhagen door.

Het lozen van de oprichter was een eis van de gemeenten bij het verlengen van het contract met Trafficon. Het bedrijf uit Roermond houdt in opdracht van die gemeenten toezicht op de Veolia-regiotaxi. Het contract verloopt in maart, maar wordt onder voorwaarden verlengd tot in december de concessie van Veolia stopt.

Rol bij aanbesteding
Aanleiding voor de harde opstelling van de gemeenten is een onderzoek dat ze lieten uitvoeren naar de rol van Wolfhagen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Wolfhagen werkte mee aan een schijnconstructie die het mogelijk maakte dat voormalig Veolia-directeur René de Beer kon werken bij concurrent, NS-dochter Abellio. De Beer nam vervolgens op grote schaal vertrouwelijke gegevens van Veolia mee.

Aanbesteding kwijt
Abellio won deze grootste ov-aanbesteding in de Nederlandse geschiedenis, maar raakte de klus alsnog kwijt toen het bedrog bekend werd. Arriva mag nu het werk met een waarde van zo’n twee miljard euro uitvoeren.

Ethische afwegingen
Het onderzoek stelt dat het bedrijf Trafficon niets te verwijten valt. Het zet echter vraagtekens bij de ethische afwegingen van Wolfhagen. "Zijn merkwaardige opvatting over het omgaan met een anti-concurrentiebeding is aanleiding voor ons om niet met hem verder te willen", stelt de Heerlense wethouder Peter van Zuthpen namens de 22 gemeenten (heel Noord- en Midden-Limburg, de regio Parkstad en Maastricht).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemeenten laten onderzoek doen naar toezichthouder Veolia
FIOD duikt op ov-aanbesteding Limburg
Veolia eist nieuwe aanbesteding Limburgs openbaar vervoer
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen