Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten die statushouders niet plaatsen krijgen rekening

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 6:36

De provincie Limburg gaat ingrijpen bij gemeenten die niet op tijd de aan hen toegewezen statushouders huisvesten.

Dat zegt gedeputeerde Daan Prevoo. Gemeenten krijgen nog tot 1 februari 2017 de tijd om statushouders, die in 2016 wettelijk verplicht in Limburg gehuisvest hadden moeten zijn, onder te brengen. Na die datum gaat de provincie woonruimte toewijzen.

De rekening voor die geregelde huisvesting, 2000 euro per statushouder per maand, stuurt Prevoo dan naar de gemeenten die hun taakstelling niet hebben gehaald.

660 vluchtelingen
Limburgse gemeenten moeten voor 1 februari nog 660 vluchtelingen met een verblijfsvergunning van woonruimte voorzien. De gedeputeerde gaat ervan uit dat gemeenten daar alles aan zullen doen. Ze krijgen immers nog een maand respijt, eerder lag de deadline op 1 januari.

Toch sluit de politicus niet uit dat er in februari nog statushouders van de 2016-lijst wachten op woonruimte in Limburg.

Recht op woning
Prevoo: "Die mensen moeten gewoon die woning krijgen waar ze recht op hebben, zodat ze weg kunnen uit het asielzoekerscentrum. Er zijn genoeg mogelijkheden. Zet tijdelijke huizen neer. Tenten desnoods. Alles is beter dan wonen in een azc."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse gemeenten zetten zich in voor statushouders
Gedeputeerde ziet vluchtelingenplan Plasterk niet zitten
Flats van statushouders beveiligd in Blerick
Woningbouw Wijk Huis
Meerssen voldoet aan taakstelling huisvesting statushouders
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen