Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten die statushouders niet plaatsen krijgen rekening

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 6:36

De provincie Limburg gaat ingrijpen bij gemeenten die niet op tijd de aan hen toegewezen statushouders huisvesten.

Dat zegt gedeputeerde Daan Prevoo. Gemeenten krijgen nog tot 1 februari 2017 de tijd om statushouders, die in 2016 wettelijk verplicht in Limburg gehuisvest hadden moeten zijn, onder te brengen. Na die datum gaat de provincie woonruimte toewijzen.

De rekening voor die geregelde huisvesting, 2000 euro per statushouder per maand, stuurt Prevoo dan naar de gemeenten die hun taakstelling niet hebben gehaald.

660 vluchtelingen
Limburgse gemeenten moeten voor 1 februari nog 660 vluchtelingen met een verblijfsvergunning van woonruimte voorzien. De gedeputeerde gaat ervan uit dat gemeenten daar alles aan zullen doen. Ze krijgen immers nog een maand respijt, eerder lag de deadline op 1 januari.

Toch sluit de politicus niet uit dat er in februari nog statushouders van de 2016-lijst wachten op woonruimte in Limburg.

Recht op woning
Prevoo: "Die mensen moeten gewoon die woning krijgen waar ze recht op hebben, zodat ze weg kunnen uit het asielzoekerscentrum. Er zijn genoeg mogelijkheden. Zet tijdelijke huizen neer. Tenten desnoods. Alles is beter dan wonen in een azc."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse gemeenten zetten zich in voor statushouders
Gedeputeerde ziet vluchtelingenplan Plasterk niet zitten
Flats van statushouders beveiligd in Blerick
Woningbouw Wijk Huis
Meerssen voldoet aan taakstelling huisvesting statushouders
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen