Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeentehuis Echt-Susteren op slot: 7 medewerkers besmet

Geplaatst opdonderdag 25 maart 2021 - 13:01

De burgemeester van Echt-Susteren sluit het gemeentehuis tot in ieder geval dinsdag nadat zeven medewerkers positief zijn getest op het coronavirus.

"Het gaat om zes mensen van dezelfde afdeling", zegt burgemeester Jos Hessels. Een zevende medewerker staat waarschijnlijk los van dat besmettingscluster, maar ligt wel met klachten in het ziekenhuis. De overige medewerkers hebben vooral lichte klachten.

Tot dinsdag gesloten
De gemeente heeft in kaart gebracht met welke collega's de besmette medewerkers contact hebben gehad. Die collega's wordt gevraagd zich te laten testen. Voor de zekerheid heeft Hessels het gemeentehuis gesloten. "Als na het weekend blijkt dat er geen besmettingen zijn bijgekomen, kunnen we weer open."

Donderdag werd nog doorgewerkt tot 13:00 uur zoals gewoonlijk. Daarna werd iedereen naar huis gestuurd. Voor vrijdag zijn alle afspraken met inwoners afgezegd en moeten medewerkers thuis blijven. Later op donderdag werd bekend dat het gemeentehuis maandag ook nog dicht zal blijven.

Poetsploeg en bodes
De eerste medewerker werd dit weekend positief getest, waarna verschillende andere medewerkers volgden. Maandagochtend werd de hele facilitaire afdeling naar huis gestuurd. Het gaat om bodes en mensen die in het gemeentehuis poetsen. "Degenen die ontsmetten, zijn besmet. We hebben een heel sterk beleid om thuis te werken. Deze mensen zijn net de mensen die in het gemeentehuis moeten zijn", zegt Hessels.

De gemeente benadrukt dat er vooralsnog geen besmettingsgevaar is geweest voor burgers die het gemeentehuis de afgelopen dagen hebben bezocht of aanwezig zijn geweest in stembureaus in Echt-Susteren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen