Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeentebelasting voor huurders omlaag

Geplaatst opdonderdag 23 maart 2017 - 16:27

Huurders betalen dit jaar gemiddeld ruim 2% minder aan gemeentelijke belastingen. Bezitters van een eigen woning hebben te maken met een minimale stijging van 0,1%.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Belastingoverzicht van de provincie. Daarbij wordt gekeken naar de tarieven voor de riool- en afvalstoffenheffing en voor de Onroerendezaakbelasting (OZB).

Waterschapsbelasting
Sinds 1 januari kent Limburg met het Waterschap Limburg nog maar één waterschap in plaats van twee. De waterschapsbelasting stijgt dit jaar wel behoorlijk: voor huurders met ruim 4,3% en voor woningeigenaren met bijna 2%.

Lasten
De gemeentelijke en waterschapsbelasting samen leiden tot een kleine lastenverzwaring voor huurders (bijna 0,2%) en voor eigenaren (een kleine 0,6%). Nederweert is in die combinatie voor huurders de goedkoopste gemeente, gevolgd door Beesel. Het hoogst zijn de lasten in Nuth, met op de tweede plaats Voerendaal. De sterkste daling vindt plaats in Onderbanken met ruim 10%. De grootste toename in Echt-Susteren met ruim 7,5%.

Belasting
Woningeigenaren betalen het meeste aan gemeentelijke- en waterschapsbelasting in Meerssen, het minste in Beesel. Ook hier is de daling in Onderbanken het grootst met bijna 7%. De grootste stijging is in Nuth met ruim 5,5%.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Foutje in belastingformulier kost Weert een ton
Weert scherpt controle aan na belastingblunder
Wegenbelasting
Wegenbelasting alleen in Limburg gedaald
Harde klappen voor verenigingen Leudal
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen