Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente zet oude raadhuis Geleen te koop

Geplaatst opwoensdag 31 maart 2021 - 10:47

Het oude gedeelte van het gemeentehuis in Geleen is te koop. Potentiële kopers kunnen sinds deze week hun interesse kenbaar maken. Voorwaarde voor de verkoop is alleen dat er horeca komt.

Dat laat de gemeente Sittard-Geleen weten.

Geen vraagprijs
Wat het pand moet kosten, is niet bekend. "We hebben bewust ervoor gekozen om geen vraagprijs vast te stellen", zegt wethouder Pieter Meekels. "Die prijs moet uiteraard wel aantoonbaar marktconform zijn, maar de nieuwe invulling van het gebouw kan hierbij een rol spelen."

Zorgvuldig traject
Makelaar Marc Vaassen voegt hieraan toe dat het een traject is dat zorgvuldig moet worden bewandeld. "Uiteraard hebben we wel een prijs in gedachte, maar het totale plaatje is van belang", zegt hij. De makelaar denkt dat het een paar maanden gaat duren voordat het pand verkocht is. "Ik verwacht dat dit minder snel gaat dan de huizenmarkt op dit moment." Volgens de makelaar kunnen belangstellenden een brochure aanvragen en vervolgens een rondleiding krijgen.

Lees ook: Leegstand in Geleen wordt opgevuld met ambtenaren

Horeca
De gemeenteraad heeft zes jaar geleden besloten dat het oude raadhuis een horecalocatie zou worden. Op deze manier wordt het horecaplein versterkt. Op deze manier wil de gemeente het centrum van Geleen zo aantrekkelijk mogelijk maken.

Ambtenaren
De gemeente heeft het oude pand eerder al proberen te verkopen, maar in 2019 is de verkoop afgeketst. Daarna heeft Sittard-Geleen onderzocht welke maatregelen nodig waren om het oude raadhuis los te koppelen van nieuwe gedeelte van het Geleense stadhuis. De gemeentelijke afdelingen die in het oude pand zaten, zijn inmiddels elders ondergebracht.

Het oude raadhuis moet alleen nog worden ontkoppeld van het nieuwe gedeelte. Naar verwachting gebeurt dat nog voor de zomer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen