Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Zandvoort: bij drukte extra maatregelen

Geplaatst opzaterdag 4 september 2021 - 10:37

Mocht het zaterdag tijdens de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort te druk worden op het terrein rondom het circuit, neemt de gemeente extra maatregelen.

Dat zegt burgemeester David Moolenburgh in reactie op de kritiek dat de gemeente vrijdag kreeg op de racefans die door het dorp liepen zonder voldoende afstand te houden.

Uitstroom
Nadat het vrijdagochtend tijdens piekmomenten te druk bleek te zijn, werd de looproute voor de uitstroom van het evenement in de middag al aangepast. Dit gaat zaterdag ook gebeuren, mocht het te druk zijn. De burgemeester gaat er vanuit dat de toe- en uitstroom van mensen beheersbaar gaat zijn, "maar wel druk".

Zeer begrijpelijk
De kritiek op de grote aantallen racefans die vrijdag massaal door het dorp liepen noemt hij zeer begrijpelijk. "Zeker vanuit de evenementenbranche. Maar alles verloopt binnen de voorwaarden die vanuit Den Haag gesteld zijn." Spannend vindt Moolenburgh de tweede dag van het massa-evenement niet. "In Zandvoort zijn we gewend dat er veel mensen tegelijk zijn."

Boos
De horeca en de entertainmentsector reageerden vrijdag boos op de beelden van de mensenmassa in Zandvoort, die gedeeld werden via sociale media. Ook Limburgse festivals keken vol onbegrip naar de drukte rondom het circuit. Demissionair coronaminister Hugo de Jonge liet zich er vrijdag ook over uit. "Ik zie dat de praktijk schuurt met wat de regel is", zei hij over de beelden waarop te zien was dat vele duizenden mensen door elkaar liepen op het evenement.

Lees ook: Limburgse festivals verbijsterd over drukte Zandvoort

Kwalificatie
Zaterdag staat onder de kwalificatie op het programma in Zandvoort. Daarvoor is er nog een derde vrije training. Die begint om 12:00 uur. Drie uur later start de kwalificatie voor de race van zondag. De Grand Prix van Nederland is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen op L1 Radio en in het liveblog op 1Limburg.

Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een voorbeschouwing op de Grand Prix in Zandvoort:

L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen