Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Zandvoort: bij drukte extra maatregelen

Geplaatst opzaterdag 4 september 2021 - 10:37

Mocht het zaterdag tijdens de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort te druk worden op het terrein rondom het circuit, neemt de gemeente extra maatregelen.

Dat zegt burgemeester David Moolenburgh in reactie op de kritiek dat de gemeente vrijdag kreeg op de racefans die door het dorp liepen zonder voldoende afstand te houden.

Uitstroom
Nadat het vrijdagochtend tijdens piekmomenten te druk bleek te zijn, werd de looproute voor de uitstroom van het evenement in de middag al aangepast. Dit gaat zaterdag ook gebeuren, mocht het te druk zijn. De burgemeester gaat er vanuit dat de toe- en uitstroom van mensen beheersbaar gaat zijn, "maar wel druk".

Zeer begrijpelijk
De kritiek op de grote aantallen racefans die vrijdag massaal door het dorp liepen noemt hij zeer begrijpelijk. "Zeker vanuit de evenementenbranche. Maar alles verloopt binnen de voorwaarden die vanuit Den Haag gesteld zijn." Spannend vindt Moolenburgh de tweede dag van het massa-evenement niet. "In Zandvoort zijn we gewend dat er veel mensen tegelijk zijn."

Boos
De horeca en de entertainmentsector reageerden vrijdag boos op de beelden van de mensenmassa in Zandvoort, die gedeeld werden via sociale media. Ook Limburgse festivals keken vol onbegrip naar de drukte rondom het circuit. Demissionair coronaminister Hugo de Jonge liet zich er vrijdag ook over uit. "Ik zie dat de praktijk schuurt met wat de regel is", zei hij over de beelden waarop te zien was dat vele duizenden mensen door elkaar liepen op het evenement.

Lees ook: Limburgse festivals verbijsterd over drukte Zandvoort

Kwalificatie
Zaterdag staat onder de kwalificatie op het programma in Zandvoort. Daarvoor is er nog een derde vrije training. Die begint om 12:00 uur. Drie uur later start de kwalificatie voor de race van zondag. De Grand Prix van Nederland is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen op L1 Radio en in het liveblog op 1Limburg.

Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een voorbeschouwing op de Grand Prix in Zandvoort:

L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen