Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente waarschuwt: blauwalg in de Maas bij Venlo

Geplaatst opdonderdag 9 augustus 2018 - 12:26

In de Maas bij Venlo is op enkele plekken blauwalg ontdekt.

Onder meer bij de passantenhaven in Venlo en ter hoogte van de woonwijk Maasveld in Tegelen wordt gewaarschuwd voor blauwalg, meldt de gemeente.

Maag- en darmklachten
Vanwege de aanhoudende hitte is op allerlei plekken sprake van blauwalg. Besmet water is gevaarlijk voor mens en dier. Contact met besmet water kan leiden tot maag- en darmklachten, geïrriteerde ogen en jeuk. Er wordt ook gewaarschuwd om honden niet te laten zwemmen in het besmette water.

Lees ook: Waarschuwing voor blauwalg: laat honden niet zwemmen

Op meerdere plekken in Limburg is op dit moment sprake van blauwalg. Voor meerdere plassen geldt al enige tijd een zwemverbod.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen