Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Venray sluit coffeeshop met te grote wietvoorraad

Geplaatst opmaandag 8 november 2021 - 17:31

Bij coffeeshop Halicarnes in Venray kun je voorlopig geen jointje meer kopen. Tijdens een steekproef bleek er 70 kilo wiet opgeslagen, terwijl wettelijk maar 500 gram is toegestaan.

Voor burgemeester Luc Winants van Venray aanleiding om de zaak in de Henseniusstraat per direct te sluiten tot 8 februari.

Criminaliteit
Behalve het overtreden van de regels voor coffeeshops, heeft de grote opslag van wiet volgens Winants ook een aanzuigende werking op criminele activiteiten. “Die kunnen leiden tot onveilige situaties voor de buurt. Dat is zeer onwenselijk.”

Steekproef
De tientallen kilo's wiet in het pand kwamen aan het licht tijdens een steekproef op 19 oktober. Leden van het Regionaal Interventie Team (RIT) doorzochten de coffeeshop. Het team controleert, in samenwerking met overheidsinstanties zoals Belastingdienst en Douane, of regels worden nageleefd . De brede controles zijn bedoeld om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Het gaat dan om zaken als drugscriminaliteit, witwassen, mensenhandel en fraude.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen