Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Venray sluit coffeeshop met te grote wietvoorraad

Geplaatst opmaandag 8 november 2021 - 17:31

Bij coffeeshop Halicarnes in Venray kun je voorlopig geen jointje meer kopen. Tijdens een steekproef bleek er 70 kilo wiet opgeslagen, terwijl wettelijk maar 500 gram is toegestaan.

Voor burgemeester Luc Winants van Venray aanleiding om de zaak in de Henseniusstraat per direct te sluiten tot 8 februari.

Criminaliteit
Behalve het overtreden van de regels voor coffeeshops, heeft de grote opslag van wiet volgens Winants ook een aanzuigende werking op criminele activiteiten. “Die kunnen leiden tot onveilige situaties voor de buurt. Dat is zeer onwenselijk.”

Steekproef
De tientallen kilo's wiet in het pand kwamen aan het licht tijdens een steekproef op 19 oktober. Leden van het Regionaal Interventie Team (RIT) doorzochten de coffeeshop. Het team controleert, in samenwerking met overheidsinstanties zoals Belastingdienst en Douane, of regels worden nageleefd . De brede controles zijn bedoeld om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Het gaat dan om zaken als drugscriminaliteit, witwassen, mensenhandel en fraude.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen