Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gemeente Venray moet rechtszaak NLW Groep voorkomen'

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 16:51

De gemeenteraadsfractie ProVenray wil dat het gemeentebestuur van Venray in actie komt om de rechtszaak te voorkomen die de ondernemingsraad van de NLW Groep heeft aangespannen tegen de directie.

De NLW Groep was voorheen de sociale werkvoorziening voor Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Nu heet het een participatiebedrijf waar zo’n duizend mensen werken.

Adviseur
Doel van de rechtszaak is om via de kantonrechter af te dwingen dat het bedrijf een externe adviseur betaalt die gaat kijken naar een aantal, deels juridische, conflicten tussen OR en directie.

Stroeve samenwerking
In schriftelijke vragen wijst de oppositiepartij ProVenray erop dat de samenwerking tussen directie en OR al enige tijd 'bijzonder stroef' zou lopen. Tijdens een overleg begin november vorig jaar is dat het gemeentebestuur ook kenbaar gemaakt, aldus de partij. Daarbij zou ook duidelijk zijn geworden dat er te weinig werk is voor alle werknemers, waardoor regelmatig mensen stil moeten zitten en zich vervelen.

Onder niveau
Ook zou er onvoldoende passend werk zijn, waardoor werknemers vaak onder hun niveau en eigen loonwaarde aan het werk zijn, zo zegt ProVenray. De fractie denkt dat dat 'wellicht mede een verklaring is voor het hoge ziekteverzuim'.

Tijd voor actie
ProVenray vraagt zich daarom af wat het gemeentebestuur tot nu toe heeft gedaan naar aanleiding van dat overleg met de OR. Als er geen actie is ondernomen, wordt het de hoogste tijd dat het college van B&W zijn verantwoordelijkheid neemt, zo vindt ProVenray.

Afsplitsing SP
De fractie bestaat uit drie voormalige SP'ers. Zij stapten in mei vorig jaar uit de partij omdat ze geen vertrouwen meer hadden in het landelijk partijbestuur en vanwege een gebrek aan discussie dat er zou zijn binnen de partij. Dat gebeurde in het kielzog van het opstappen van SP-gedeputeerde Daan Prevoo en vijf van de acht statenleden.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen