Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gemeente Venray moet rechtszaak NLW Groep voorkomen'

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 16:51

De gemeenteraadsfractie ProVenray wil dat het gemeentebestuur van Venray in actie komt om de rechtszaak te voorkomen die de ondernemingsraad van de NLW Groep heeft aangespannen tegen de directie.

De NLW Groep was voorheen de sociale werkvoorziening voor Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Nu heet het een participatiebedrijf waar zo’n duizend mensen werken.

Adviseur
Doel van de rechtszaak is om via de kantonrechter af te dwingen dat het bedrijf een externe adviseur betaalt die gaat kijken naar een aantal, deels juridische, conflicten tussen OR en directie.

Stroeve samenwerking
In schriftelijke vragen wijst de oppositiepartij ProVenray erop dat de samenwerking tussen directie en OR al enige tijd 'bijzonder stroef' zou lopen. Tijdens een overleg begin november vorig jaar is dat het gemeentebestuur ook kenbaar gemaakt, aldus de partij. Daarbij zou ook duidelijk zijn geworden dat er te weinig werk is voor alle werknemers, waardoor regelmatig mensen stil moeten zitten en zich vervelen.

Onder niveau
Ook zou er onvoldoende passend werk zijn, waardoor werknemers vaak onder hun niveau en eigen loonwaarde aan het werk zijn, zo zegt ProVenray. De fractie denkt dat dat 'wellicht mede een verklaring is voor het hoge ziekteverzuim'.

Tijd voor actie
ProVenray vraagt zich daarom af wat het gemeentebestuur tot nu toe heeft gedaan naar aanleiding van dat overleg met de OR. Als er geen actie is ondernomen, wordt het de hoogste tijd dat het college van B&W zijn verantwoordelijkheid neemt, zo vindt ProVenray.

Afsplitsing SP
De fractie bestaat uit drie voormalige SP'ers. Zij stapten in mei vorig jaar uit de partij omdat ze geen vertrouwen meer hadden in het landelijk partijbestuur en vanwege een gebrek aan discussie dat er zou zijn binnen de partij. Dat gebeurde in het kielzog van het opstappen van SP-gedeputeerde Daan Prevoo en vijf van de acht statenleden.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen