Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Gemeente Venray moet rechtszaak NLW Groep voorkomen'

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 16:51

De gemeenteraadsfractie ProVenray wil dat het gemeentebestuur van Venray in actie komt om de rechtszaak te voorkomen die de ondernemingsraad van de NLW Groep heeft aangespannen tegen de directie.

De NLW Groep was voorheen de sociale werkvoorziening voor Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Nu heet het een participatiebedrijf waar zo’n duizend mensen werken.

Adviseur
Doel van de rechtszaak is om via de kantonrechter af te dwingen dat het bedrijf een externe adviseur betaalt die gaat kijken naar een aantal, deels juridische, conflicten tussen OR en directie.

Stroeve samenwerking
In schriftelijke vragen wijst de oppositiepartij ProVenray erop dat de samenwerking tussen directie en OR al enige tijd 'bijzonder stroef' zou lopen. Tijdens een overleg begin november vorig jaar is dat het gemeentebestuur ook kenbaar gemaakt, aldus de partij. Daarbij zou ook duidelijk zijn geworden dat er te weinig werk is voor alle werknemers, waardoor regelmatig mensen stil moeten zitten en zich vervelen.

Onder niveau
Ook zou er onvoldoende passend werk zijn, waardoor werknemers vaak onder hun niveau en eigen loonwaarde aan het werk zijn, zo zegt ProVenray. De fractie denkt dat dat 'wellicht mede een verklaring is voor het hoge ziekteverzuim'.

Tijd voor actie
ProVenray vraagt zich daarom af wat het gemeentebestuur tot nu toe heeft gedaan naar aanleiding van dat overleg met de OR. Als er geen actie is ondernomen, wordt het de hoogste tijd dat het college van B&W zijn verantwoordelijkheid neemt, zo vindt ProVenray.

Afsplitsing SP
De fractie bestaat uit drie voormalige SP'ers. Zij stapten in mei vorig jaar uit de partij omdat ze geen vertrouwen meer hadden in het landelijk partijbestuur en vanwege een gebrek aan discussie dat er zou zijn binnen de partij. Dat gebeurde in het kielzog van het opstappen van SP-gedeputeerde Daan Prevoo en vijf van de acht statenleden.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen