Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Venlo wilde verregaande invloed op beleid VVV

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 16:16

De gemeente Venlo wilde inspraak in het beleid bij voetbalclub VVV als er een lening zou worden verstrekt.

Die voorwaarden gingen VVV veel te ver en daarom besloot de club af te zien van de lening van 250.000 euro, zo bevestigen bronnen aan L1.

Transfers
Een van de voorwaarden was dat de gemeente inspraak zou krijgen in het beleid van de club. Ook wilde ze op de hoogte worden gehouden van de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast zouden transfers door de gemeente moeten worden gecontroleerd en zou VVV elke maand met een accountantsverklaring moeten komen.

Raadsvragen
In de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond stellen D66 en SP vragen aan wethouder Satijn over de voorwaarden, die bij de raad niet bekend waren toen deze instemde met de lening.
De Venlose club laat bij monde van directeur Marco Bogers weten bij haar standpunt te blijven en niet akkoord te gaan met de lening onder deze eisen.

Lees ook: 'Gemeente moet zich niet met voetbalzaken bemoeien'

Toekomstplan
Dat betekent ook dat bureau Hypercube, dat door de gemeente was ingehuurd om VVV te helpen, zich terugtrekt. Het bureau wilde een toekomstplan maken voor een nieuw stadion, maar op voorwaarde dat VVV de lening van een kwart miljoen zou krijgen. Het geld is nodig om het huidige seizoen af te kunnen maken.

Hypercube kwam eerder al tot de conclusie dat VVV geen toekomst meer heeft als het in stadion De Koel blijft.

Lees ook: VVV haalt benodigde geld binnen via sponsors

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen