Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Venlo en VVV blijven in gesprek over lening

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 20:44

De gemeente Venlo blijft in gesprek met VVV over een lening van 200.000 euro om de financiële nood bij de club te lichten.

"Dat gebeurt met stille diplomatie", zo verklaarde wethouder Stephan Satijn woensdagavond. "We hebben elkaar keihard nodig, maar wij moeten ons als het gaat over de voorwaarden die aan de lening zijn verbonden, houden aan de kaders die de gemeenteraad daaraan heeft gesteld."

Onderhandelingen vlot trekken
Een nog samen te stellen commissie moet de relatie en de onderhandelingen tussen club en gemeente vlot trekken. Over de vorming van zo’n commissie werd woensdag de hele dag gesproken zonder dat er een akkoord werd bereikt.

Satijn-Berden
Wethouder Satijn gaf wel aan moeite te hebben met de manier van communiceren van de club. "Het is vervelend dat er voortdurend op de man wordt gespeeld. Er wordt continu een beeld neergezet alsof ik een verzuurde relatie zou hebben met de heer Berden en dat dit van invloed is op de besluiten die worden genomen. Dat klopt zeker niet en dat ontken ik dan ook", aldus Satijn.

Voorwaarden
VVV liet vorige week weten niet in te kunnen stemmen met de voorwaarden die aan een lening van twee ton waren verbonden. Daarmee dreigt de club geïsoleerd te raken, want het adviesbureau Hypercube dat door de gemeente wordt betaald om VVV te helpen met een toekomstplan waarin een nieuw of vernieuwd stadion een belangrijk onderdeel is, staakt bij het niet doorgaan van de lening zijn werkzaamheden.

VVV verkeert dan immers nog altijd in grote financiële nood en in zo'n situatie is het niet logisch om plannen voor de verre toekomst te maken, zo vindt het bureau.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen