Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Venlo door het stof voor actie museumdirecteur

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2016 - 20:58

De gemeente Venlo heeft zich publiekelijk moeten verontschuldigen voor het handelen van de directeur van het gemeentelijk Museum Van Bommel Van Dam.

Hij hakte en wijzigde zonder overleg in andermans teksten voor een catalogus voor de huidige tentoonstelling Willy Gorissen – Een Verzwegen Loflied.

Ongevraagd
De twee schrijvers van de catalogusteksten – Ad Soer uit Roermond en Hans Ogg uit Eindhoven – ontdekten in september kort na de opening van de tentoonstelling dat hun teksten ongevraagd waren aangepast. Grote passages zijn uit de originele tekst verwijderd of gewijzigd en daardoor onjuist geworden, aldus Ogg. Daarvoor zou de museumdirecteur verantwoordelijk zijn.

Nieuw boekje
De gemeente, eigenaar van het museum, heeft het geschil na maanden van gesprekken nu in der minne geschikt. Naast publieke excuses met een advertentie in Dagblad de Limburger heeft de gemeente alle overgebleven catalogussen vernietigd en een nieuw boekje met de originele teksten laten drukken. De gemeente heeft het management van het museum aangesproken op de actie om te voorkomen dat het in de toekomst nog eens gebeurt.

Vrijdag meer hierover in Dagblad de Limburger.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Ontwikkeling museum Venlo is afschuwelijk'
Geen steun voor vleugel aan Limburgs Museum
Provincie negatief over plan nieuwe vleugel Limburgs Museum
'Venlo alweer de regie kwijt'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen