Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Venlo bezuinigt op verenigingen en instellingen

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 7:23

De gemeente Venlo heeft besloten dat verenigingen en instellingen volgend jaar minder subsidie krijgen.

Hiermee wil de gemeente een voorschot nemen op een nieuw subsidiebeleid voor 2021, meldt Omroep Venlo.

Financiële steun
In Venlo kunnen, zo blijkt uit een presentatie van de kadernota, verenigingen en instellingen 2,5 procent minder financiële steun verwachten van de gemeente. Hiermee wordt een eerder aangekondigde bezuiniging op cultuur van 220.000 euro gerealiseerd. Volgens de omroep kijkt de gemeente met het nemen van deze maatregel 'meer dan ooit naar nut en noodzaak.'

Aangescherpte regels
Daarnaast gaat Venlo nadenken over het aanscherpen van de subsidieregels, bijvoorbeeld door het vaststellen van een minimum aantal leden voor een club of vereninging om überhaupt in aanmerking te kunnen komen. Ook hoopt de gemeente hiermee dat het verenigingen stimuleert om meer samen te werken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen