Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Venlo bezuinigt op verenigingen en instellingen

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 7:23

De gemeente Venlo heeft besloten dat verenigingen en instellingen volgend jaar minder subsidie krijgen.

Hiermee wil de gemeente een voorschot nemen op een nieuw subsidiebeleid voor 2021, meldt Omroep Venlo.

Financiële steun
In Venlo kunnen, zo blijkt uit een presentatie van de kadernota, verenigingen en instellingen 2,5 procent minder financiële steun verwachten van de gemeente. Hiermee wordt een eerder aangekondigde bezuiniging op cultuur van 220.000 euro gerealiseerd. Volgens de omroep kijkt de gemeente met het nemen van deze maatregel 'meer dan ooit naar nut en noodzaak.'

Aangescherpte regels
Daarnaast gaat Venlo nadenken over het aanscherpen van de subsidieregels, bijvoorbeeld door het vaststellen van een minimum aantal leden voor een club of vereninging om überhaupt in aanmerking te kunnen komen. Ook hoopt de gemeente hiermee dat het verenigingen stimuleert om meer samen te werken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen