Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Venlo bezuinigt op verenigingen en instellingen

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 7:23

De gemeente Venlo heeft besloten dat verenigingen en instellingen volgend jaar minder subsidie krijgen.

Hiermee wil de gemeente een voorschot nemen op een nieuw subsidiebeleid voor 2021, meldt Omroep Venlo.

Financiële steun
In Venlo kunnen, zo blijkt uit een presentatie van de kadernota, verenigingen en instellingen 2,5 procent minder financiële steun verwachten van de gemeente. Hiermee wordt een eerder aangekondigde bezuiniging op cultuur van 220.000 euro gerealiseerd. Volgens de omroep kijkt de gemeente met het nemen van deze maatregel 'meer dan ooit naar nut en noodzaak.'

Aangescherpte regels
Daarnaast gaat Venlo nadenken over het aanscherpen van de subsidieregels, bijvoorbeeld door het vaststellen van een minimum aantal leden voor een club of vereninging om überhaupt in aanmerking te kunnen komen. Ook hoopt de gemeente hiermee dat het verenigingen stimuleert om meer samen te werken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen