Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'

Geplaatst opzondag 19 maart 2017 - 18:04

De gemeente Valkenburg blijft de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij gewoon subsidiëren als het aan wethouder Jan Vermeer ligt.

De antieke stoomtreinen van de ZLSM mogen niet meer doorrijden tot station Valkenburg. De Inspectie Leefomgeving Transport heeft dat verboden. De vrijwilligers beschikken niet over de juiste papieren om over het traject te rijden.

Lees ook: Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein

Trekpleister
De stoomtrein is een toeristische trekpleister voor de gemeente Valkenburg, die samen met andere gemeentes en de provincie subsidie verstrekken aan de maatschappij. Wethouder Jan Vermeer hoopt dat zo te houden. "Het is een enorme tegenslag en een ramp voor de vrijwilligers. Maar ik vind dat we de maatschappij ook in deze moeilijke tijden juist moeten steunen", vertelt de wethouder.

'Hart onder riem steken'
"In theorie zou je inderdaad zeggen dat het zinloos is voor Valkenburg om te investeren in een trein die niet op ons mooie station komt. Maar ik hoop dat mijn baas, de gemeenteraad, ook vindt dat je de vrijwilligers juist nu een hart onder de riem moet steken", aldus Vermeer.

Regels
Hij stoort zich ook enorm aan de regels die zijn opgelegd en noemt ze oneerlijk. "Vrijwilligers kunnen niet zomaar 46 dagen een ontzettend dure cursus gaan volgen. Die machinisten zijn al prima opgeleid. Dan maakt een stukje spoor van 2 kilometer ook niet meer uit," aldus de wethouder.

Oplossing
Vermeer hoopt op termijn een oplossing te vinden, waardoor de stoomtrein wel weer in Valkenburg mag stoppen. "Maar dat zal dit jaar waarschijnlijk niet lukken," geeft hij toe.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
Trein ZLSM ontspoort op station Simpelveld
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen