Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'

Geplaatst opzondag 19 maart 2017 - 18:04

De gemeente Valkenburg blijft de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij gewoon subsidiƫren als het aan wethouder Jan Vermeer ligt.

De antieke stoomtreinen van de ZLSM mogen niet meer doorrijden tot station Valkenburg. De Inspectie Leefomgeving Transport heeft dat verboden. De vrijwilligers beschikken niet over de juiste papieren om over het traject te rijden.

Lees ook: Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein

Trekpleister
De stoomtrein is een toeristische trekpleister voor de gemeente Valkenburg, die samen met andere gemeentes en de provincie subsidie verstrekken aan de maatschappij. Wethouder Jan Vermeer hoopt dat zo te houden. "Het is een enorme tegenslag en een ramp voor de vrijwilligers. Maar ik vind dat we de maatschappij ook in deze moeilijke tijden juist moeten steunen", vertelt de wethouder.

'Hart onder riem steken'
"In theorie zou je inderdaad zeggen dat het zinloos is voor Valkenburg om te investeren in een trein die niet op ons mooie station komt. Maar ik hoop dat mijn baas, de gemeenteraad, ook vindt dat je de vrijwilligers juist nu een hart onder de riem moet steken", aldus Vermeer.

Regels
Hij stoort zich ook enorm aan de regels die zijn opgelegd en noemt ze oneerlijk. "Vrijwilligers kunnen niet zomaar 46 dagen een ontzettend dure cursus gaan volgen. Die machinisten zijn al prima opgeleid. Dan maakt een stukje spoor van 2 kilometer ook niet meer uit," aldus de wethouder.

Oplossing
Vermeer hoopt op termijn een oplossing te vinden, waardoor de stoomtrein wel weer in Valkenburg mag stoppen. "Maar dat zal dit jaar waarschijnlijk niet lukken," geeft hij toe.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
Trein ZLSM ontspoort op station Simpelveld
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen