Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Vaals neemt wolvarkens in beslag

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 11:26

De gemeente Vaals heeft 25 wolvarkens en 12 biggen weggehaald uit een weiland aan de Gemmenicherweg.

Al anderhalf jaar lag de gemeente met de eigenaar overhoop om de dieren weg te halen, omdat er volgens het bestemmingsplan geen varkens gehouden mogen worden.

Ratten
Het ligt er te dicht bij de overige bebouwing, waardoor omwonenden last kunnen hebben van stank en stof. Ook trekt het varkensvoer volgens een gemeentebericht ratten aan. Dat is ook de reden dat de voerbakken zijn weggehaald.

Deurwaarder
Eerder had de gemeente al via een dwangsom geprobeerd de dieren weg te krijgen. Het bedrag dat openstond was uiteindelijk opgelopen tot 25.000 euro. Eind mei ging de deurwaarder langs bij de varkenshouder om het geld te innen, maar ook toen weigerde hij gehoor te geven aan de eis van de gemeente.

Opvang
De dieren zijn maandagochtend opgehaald, onder toezicht van een dierenarts, de NVWA, een gerechtsdeurwaarder en ambtenaren van de gemeente. Een opvanglocatie ontfermt zich voorlopig over de varkens. De eigenaar heeft 13 weken de tijd om alsnog over de brug te komen en een andere plek voor zijn varkens te zoeken, anders worden de dieren verkocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen