Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Stein onderzoekt vliegenplaag

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 14:59

De gemeente Stein heeft een ongediertepreventiebedrijf ingeschakeld om de vliegenoverlast in de gemeente te onderzoeken.

Dat meldt de gemeente.

Benaderen
Het is aan Sjaak Janssen Ongediertepreventie Limburg om uit te zoeken wat de oorzaak van de vliegenplaag is, waardoor inwoners al sinds 2017 worden geteisterd. Zij worden benaderd in het onderzoek. De 'getroffen' bewoners gaven eerder aan dat de overlast veroorzaakt zou worden door (recycling)bedrijven. Het bedrijf Wessem Port Services wordt daarin genoemd. Dat bedrijf slaat plastic afval, afkomstig van huishoudens, in de open lucht op.

Lees ook: Kamervragen gesteld over Limburgse vliegenplagen

Verbod
De provincie gaf in februari aan het opslaan van plastic afval in de open lucht te willen verbieden voor twee bedrijven in Stein en in Brunssum. Er is nog geen definitief besluit over genomen. De juridische mogelijkheden voor een verbod moeten namelijk worden onderzocht.

Lees ook: Vliegen weren door verbod opslaan plastic in open lucht

Het duurt tot zes maanden voordat de gemeente definitieve conclusies kan trekken uit het onderzoek. Aan de hand daarvan worden maatregelen getroffen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen