Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Stein onderzoekt vliegenplaag

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 14:59

De gemeente Stein heeft een ongediertepreventiebedrijf ingeschakeld om de vliegenoverlast in de gemeente te onderzoeken.

Dat meldt de gemeente.

Benaderen
Het is aan Sjaak Janssen Ongediertepreventie Limburg om uit te zoeken wat de oorzaak van de vliegenplaag is, waardoor inwoners al sinds 2017 worden geteisterd. Zij worden benaderd in het onderzoek. De 'getroffen' bewoners gaven eerder aan dat de overlast veroorzaakt zou worden door (recycling)bedrijven. Het bedrijf Wessem Port Services wordt daarin genoemd. Dat bedrijf slaat plastic afval, afkomstig van huishoudens, in de open lucht op.

Lees ook: Kamervragen gesteld over Limburgse vliegenplagen

Verbod
De provincie gaf in februari aan het opslaan van plastic afval in de open lucht te willen verbieden voor twee bedrijven in Stein en in Brunssum. Er is nog geen definitief besluit over genomen. De juridische mogelijkheden voor een verbod moeten namelijk worden onderzocht.

Lees ook: Vliegen weren door verbod opslaan plastic in open lucht

Het duurt tot zes maanden voordat de gemeente definitieve conclusies kan trekken uit het onderzoek. Aan de hand daarvan worden maatregelen getroffen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen