Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Stein onderzoekt vliegenplaag

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 14:59

De gemeente Stein heeft een ongediertepreventiebedrijf ingeschakeld om de vliegenoverlast in de gemeente te onderzoeken.

Dat meldt de gemeente.

Benaderen
Het is aan Sjaak Janssen Ongediertepreventie Limburg om uit te zoeken wat de oorzaak van de vliegenplaag is, waardoor inwoners al sinds 2017 worden geteisterd. Zij worden benaderd in het onderzoek. De 'getroffen' bewoners gaven eerder aan dat de overlast veroorzaakt zou worden door (recycling)bedrijven. Het bedrijf Wessem Port Services wordt daarin genoemd. Dat bedrijf slaat plastic afval, afkomstig van huishoudens, in de open lucht op.

Lees ook: Kamervragen gesteld over Limburgse vliegenplagen

Verbod
De provincie gaf in februari aan het opslaan van plastic afval in de open lucht te willen verbieden voor twee bedrijven in Stein en in Brunssum. Er is nog geen definitief besluit over genomen. De juridische mogelijkheden voor een verbod moeten namelijk worden onderzocht.

Lees ook: Vliegen weren door verbod opslaan plastic in open lucht

Het duurt tot zes maanden voordat de gemeente definitieve conclusies kan trekken uit het onderzoek. Aan de hand daarvan worden maatregelen getroffen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen