Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Stein onderzoekt vliegenplaag

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 14:59

De gemeente Stein heeft een ongediertepreventiebedrijf ingeschakeld om de vliegenoverlast in de gemeente te onderzoeken.

Dat meldt de gemeente.

Benaderen
Het is aan Sjaak Janssen Ongediertepreventie Limburg om uit te zoeken wat de oorzaak van de vliegenplaag is, waardoor inwoners al sinds 2017 worden geteisterd. Zij worden benaderd in het onderzoek. De 'getroffen' bewoners gaven eerder aan dat de overlast veroorzaakt zou worden door (recycling)bedrijven. Het bedrijf Wessem Port Services wordt daarin genoemd. Dat bedrijf slaat plastic afval, afkomstig van huishoudens, in de open lucht op.

Lees ook: Kamervragen gesteld over Limburgse vliegenplagen

Verbod
De provincie gaf in februari aan het opslaan van plastic afval in de open lucht te willen verbieden voor twee bedrijven in Stein en in Brunssum. Er is nog geen definitief besluit over genomen. De juridische mogelijkheden voor een verbod moeten namelijk worden onderzocht.

Lees ook: Vliegen weren door verbod opslaan plastic in open lucht

Het duurt tot zes maanden voordat de gemeente definitieve conclusies kan trekken uit het onderzoek. Aan de hand daarvan worden maatregelen getroffen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen