Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente sluit bedrijf van Sittardse 'drugsbaas'

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 14:40

De gemeente Sittard-Geleen heeft Diego's Tuincentrum in Geleen gesloten, op basis van de Opiumwet. Het tuincentrum is van Mario van den B. (50), de Sittardse hoofdverdachte in een grootschalig drugsonderzoek.

Burgemeester Sjraar Cox heeft besloten het bedrijf een half jaar lang te sluiten, naar aanleiding van een grote drugsactie op 20 november 2018. Daarbij werden er 29 invallen gedaan en veertien mensen aangehouden.

Lees ook: Hoofdverdachte massale drugsactie langer vast

Centrale rol
Mario is de enige verdachte die nog in voorarrest zit, bevestigt justitie tegenover L1. 'Uit informatie van de politie blijkt dat de locatie Diego's Tuincentrum een centrale rol vervulde bij de grootschalige handel in hennepstekken', schrijft de gemeente in een verklaring. De overige dertien verdachten zijn vrijgelaten, maar blijven aangemerkt als verdachte.

Lees ook: Voormalig growshop-eigenaar gearresteerd bij drugsactie

Panden gesloten
Overigens laat de gemeente ook weten dat er drie andere panden zijn gesloten naar aanleiding van de drugsactie. Het gaat om drie woonhuizen, in Munstergeleen, Grevenbicht en de Geleense wijk Borrekuil. Deze panden zijn voor drie maanden gesloten. Er wordt ook nog gewerkt aan de sluiting van drie andere panden, maar daar kan de gemeente nog geen uitspraken over doen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen