Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente schorst ambtenaar na plagiaatwerk als journalist

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 13:36

De gemeente Roermond heeft ambtenaar Peter Blasic geschorst. Blasic, die ook als journalist werkte, heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan plagiaat.

Naar aanleiding van het plagiaat start de gemeente een onderzoek naar de ambtenaar.

Ontraceerbare bronnen
Blasic, die in de bladen ook wel de naam Peter Mertens gebruikte, heeft sinds 2014 voor verschillende Nederlandse en Belgische tijdschriften gewerkt. Hij gebruikte vaak ontraceerbare bronnen in zijn verhalen.

Onderzoek
"De nevenactiviteiten vinden weliswaar niet plaats onder verantwoordelijkheid van de gemeente, maar volgens de integriteitsregels mogen deze niet het belang van de werkgever schaden", schrijft de gemeente in een verklaring. "In afwachting van het resultaat van dit onderzoek is de betreffende medewerker niet aan het werk."

Lees ook: 'Limburgse journalist heeft jarenlang plagiaat gepleegd'

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen