Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente schorst ambtenaar na plagiaatwerk als journalist

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 13:36

De gemeente Roermond heeft ambtenaar Peter Blasic geschorst. Blasic, die ook als journalist werkte, heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan plagiaat.

Naar aanleiding van het plagiaat start de gemeente een onderzoek naar de ambtenaar.

Ontraceerbare bronnen
Blasic, die in de bladen ook wel de naam Peter Mertens gebruikte, heeft sinds 2014 voor verschillende Nederlandse en Belgische tijdschriften gewerkt. Hij gebruikte vaak ontraceerbare bronnen in zijn verhalen.

Onderzoek
"De nevenactiviteiten vinden weliswaar niet plaats onder verantwoordelijkheid van de gemeente, maar volgens de integriteitsregels mogen deze niet het belang van de werkgever schaden", schrijft de gemeente in een verklaring. "In afwachting van het resultaat van dit onderzoek is de betreffende medewerker niet aan het werk."

Lees ook: 'Limburgse journalist heeft jarenlang plagiaat gepleegd'

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen