Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Roerdalen viert 'geluksdag'

Geplaatst opzondag 19 maart 2017 - 16:27

De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot Internationale Dag van Geluk. In Roerdalen werd dit feest zondag al gevierd met meer dan dertig activiteiten die 'klein geluk' uitdragen.

De gemeente heeft 'klein geluk' als slogan en zelfs een ambtenaar "gelukszaken" in dienst.

Geluksgevoel
Deze Laurens Bijl onderzoekt waar de inwoners nu echt blij van worden en laat inwoners dit geluksgevoel overbrengen op de rest van Roerdalen. "Als ik op een verjaardag zeg dat ik me bezig houdt met klein geluk, volgen er altijd hele leuke gesprekken," zegt Bijl "en als ik daaraan toevoeg dat ik dit voor de gemeente Roerdalen doe, kijken ze me heel bevreemd aan."

Toen was geluk heel gewoon
Zondag werd er onder meer een nostalgische middag georganiseerd voor de senioren van Roerdalen. Onder de noemer 'Toen was geluk heel gewoon' bekeken ze oude videobeelden. Daarnaast konden mensen onder meer wandelen, fietsen, gelukspoppetjes knutselen en genieten van zang- en dans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kerkraadse uitvinding moet mensen gelukkiger maken
Meeste Limburgers voelen zich gelukkig
Inwoners Limburgse steden blijken minder gelukkig
Opvang voor hoogbegaafde kinderen in Posterholt
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen