Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Roerdalen viert 'geluksdag'

Geplaatst opzondag 19 maart 2017 - 16:27

De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot Internationale Dag van Geluk. In Roerdalen werd dit feest zondag al gevierd met meer dan dertig activiteiten die 'klein geluk' uitdragen.

De gemeente heeft 'klein geluk' als slogan en zelfs een ambtenaar "gelukszaken" in dienst.

Geluksgevoel
Deze Laurens Bijl onderzoekt waar de inwoners nu echt blij van worden en laat inwoners dit geluksgevoel overbrengen op de rest van Roerdalen. "Als ik op een verjaardag zeg dat ik me bezig houdt met klein geluk, volgen er altijd hele leuke gesprekken," zegt Bijl "en als ik daaraan toevoeg dat ik dit voor de gemeente Roerdalen doe, kijken ze me heel bevreemd aan."

Toen was geluk heel gewoon
Zondag werd er onder meer een nostalgische middag georganiseerd voor de senioren van Roerdalen. Onder de noemer 'Toen was geluk heel gewoon' bekeken ze oude videobeelden. Daarnaast konden mensen onder meer wandelen, fietsen, gelukspoppetjes knutselen en genieten van zang- en dans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meeste Limburgers voelen zich gelukkig
Inwoners Limburgse steden blijken minder gelukkig
Kerkraadse uitvinding moet mensen gelukkiger maken
Mondkapje corona coronavirus
Geluksgevoel Limburgers onder druk door coronapandemie
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen