Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Peel en Maas doet geen grote investeringen

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2015 - 15:44

Mede door een tegenvaller van een miljoen euro aan bijdrage van de Rijksoverheid, gaat de gemeente Peel en Maas de komende twee jaar geen grote investeringen doen.

Ook wil het college de reserves aanvullen.

Bijgesteld
Vanaf volgend jaar komt er voor Peel en Maas extra geld uit het gemeentefonds maar door tegenvallende aardgasbaten is die rijksbijdrage dit jaar fors naar beneden bijgesteld. De reserves zijn ook fors geslonken door grote uitgaven voor onder meer de nieuwbouw van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen, de nieuwe dorpskern van Meijel en kasteel Keverberg in Kessel.

Villa Flora
Bovendien zijn er de tegenvallers in de grondexploitatie van Greenpark, Villa Flora en landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Egchel. Reden voor wethouder Paul Sanders (financiën) even een pas op de plaats te maken.
Wat dat betekent voor de nodige renovatie van de Piushallen in Panningen en de nieuwe accommodatie voor de verenigingen in Beringe is nog onbekend.

Bezuiniging
Om de reserves aan te vullen wordt de komende tijd bezuinigd op onderhoud en extra’s in de openbare ruimte, het opsparen van extra geld dat naar verwachting vanaf volgend jaar naar de gemeente komt, het verkopen van niet-strategisch vastgoed als de bibliotheek in Panningen en de leegstaande basisscholen daar en het laten vrijvallen van gereserveerd geld voor projecten waarvan het doel bereikt of achterhaald is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zaken economie business borrel mkb bedrijf bedrijven netwerk
Haags geld voor innovatie Limburgs mkb
Gemeentehuis Heerlen gemeente
'Heerlen krijgt als tweede gemeente het meest van Rijk'
ABP investeert nog steeds in kernwapens
Al voor de bouw twijfels over het plan van Yumble
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen