Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gemeente niet schuldig aan dood Geleense kapper'

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 8:18

Het gerechtshof in Den Bosch heeft in hoger beroep bepaald dat de gemeente Sittard-Geleen niet schuldig is aan de dood van kapper Jack Stein, die op 10 maart 2010 overleed aan een koolmonoxidevergiftiging.

De familie van Stein stelde de gemeente aansprakelijk, omdat deze in de rol van verhuurder van de woning nalatig zou zijn geweest.

Lees ook: Nabestaanden van kapper Jack Stein in hoger beroep

Klachten cv-ketel
Stein zou immers meerdere malen hebben geklaagd over problemen met zijn cv-ketel, maar dat bleek tevergeefs. De familie wees daarom Sittard-Geleen als schuldige aan, maar het Openbaar Ministerie seponeerde de strafzaak. Ook de civiele rechtszaak leidde tot dezelfde conclusie: het is niet bekend wie debet is aan het overlijden van Stein.

Extra onderzoek
Nadat de nabestaanden in hoger beroep gingen in de civiele zaak, werd er extra onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek gaf de rechter echter geen reden om anders te besluiten. Volgens De Limburger draait de familie van Stein nu op voor de proceskosten, van bijna drieduizend euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen