Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeente niet meer achter verkoop moskee Geleen

Geplaatst opdonderdag 26 april 2018 - 16:19

De gemeente Sittard-Geleen staat met de kennis van nu niet meer achter de verkoop van een pand aan het bestuur van de moskee Al Houda in Geleen.

Het pand is medegefinancierd met geld uit onder meer Koeweit en Saoedi-Arabië.

Lees ook: Moskee Geleen vroeg geld aan Golfstaten, zorgen over invloed

Partij
In 2013 werd het complex aan de Borrekuilstraat verkocht om er de huidige Al Houda-moskee in te vestigen. De gemeente Sittard-Geleen was partij in de verkoop aan de moskee als aandeelhouder van sociale werkvoorziening Vixia, de eigenaar van het pand.

Wetgeving
De gemeente had de verkoop niet tegen kunnen houden op basis van wetgeving. Wél kon de gemeente eigenhandig de keuze maken om het pand niet aan deze partij te verkopen. In dat geval had het moskeebestuur voor een andere locatie moeten kiezen.

Nieuwe inzichten
Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen was in 2013 niet op de hoogte van alle geldstromen bij de moskee en de grote plannen voor een nieuw Islamitisch complex. "Als we dat toen geweten hadden, dan had er ongetwijfeld een discussie plaatsgevonden of het pand überhaupt via de gemeenschappelijke regeling verkocht zou moeten mogen worden. Ik denk, zeker op basis van de gegevens nu, dat het zeker niet zou hebben plaatsgevonden."

Lees ook: Moskee-bestuur langer vast voor witwassen en terreur

Terreur en witwassen
In februari vorig jaar werd de moskee door politie en justitie doorzocht in verband met een groot onderzoek. Tegen de voorzitter en de secretaris van moskee Al Houda loopt een rechtszaak. Ze worden verdacht van het financieren van terrorisme, het ronselen voor de jihad, lidmaatschap van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk en witwassen. De zaak moet nog inhoudelijk worden behandeld door de rechter.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen