Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente niet achter sluiting school in Schin op Geul

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 8:17

Het gemeentebestuur van Valkenburg aan de Geul wil nog één keer in gesprek gaan met scholenkoepel Innovo om te praten over de voorgenomen sluiting van basisschool St. Antonius in Schin op Geul.

Innovo maakte woensdag bekend dat de school per 1 augustus 2017 de deuren sluit.

Minimumaantal
De scholenkoepel meent dat er een absoluut minimum van vijftig leerlingen nodig is om de school verantwoord open te houden. Dat aantal was op de vastgestelde peildatum van 1 oktober jongstleden niet gehaald. Sint Antonius telt maar 48 leerlingen.

Lees ook: Basisschool Sint Antonius in Schin op Geul gaat dicht.

Op aandringen van alle fractievoorzitters in de gemeenteraad gaat het gemeentebestuur nogmaals in overleg met Innovo. Veel fracties in de raad menen dat Innovo zich niet aan eerder gemaakte afspraken houdt. De koepel zou toegezegd hebben de peildatum te verschuiven naar 1 januari 2016.

Meer leerlingen
Bezorgde ouders van leerlingen van de basisschool, die de afgelopen periode actie voerden tegen het voornemen van Innovo om de school te sluiten, steunen de politiek daarin. Ze menen dat de bekendmaking van het voornemen van Innovo er al toe heeft bijgedragen dat het leerlingenaantal van de school verder onder druk kwam te staan. De ouders voorspellen de komende jaren een toename van het aantal leerlingen.

'Spelletje spelen'
Innovo heeft daar nooit aan gewild en hanteert eigen prognoses die voorspellen dat het aantal juist nog verder zal dalen.
De Valkenburgse politiek heeft het gevoel dat er 'een spelletje is gespeeld' door Innovo. Er wordt een verband gelegd met de aanstaande fusie van de basisscholen St. Jozef en De Plenkert in de kern Valkenburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool Sint Antonius in Schin op Geul gaat dicht
Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing
tekenen kinderen speelgoed
BSO-plan om basisschool in Schin op Geul te redden
Basisschool in Ransdaal blijft toch open
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen