Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente niet achter sluiting school in Schin op Geul

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 8:17

Het gemeentebestuur van Valkenburg aan de Geul wil nog één keer in gesprek gaan met scholenkoepel Innovo om te praten over de voorgenomen sluiting van basisschool St. Antonius in Schin op Geul.

Innovo maakte woensdag bekend dat de school per 1 augustus 2017 de deuren sluit.

Minimumaantal
De scholenkoepel meent dat er een absoluut minimum van vijftig leerlingen nodig is om de school verantwoord open te houden. Dat aantal was op de vastgestelde peildatum van 1 oktober jongstleden niet gehaald. Sint Antonius telt maar 48 leerlingen.

Lees ook: Basisschool Sint Antonius in Schin op Geul gaat dicht.

Op aandringen van alle fractievoorzitters in de gemeenteraad gaat het gemeentebestuur nogmaals in overleg met Innovo. Veel fracties in de raad menen dat Innovo zich niet aan eerder gemaakte afspraken houdt. De koepel zou toegezegd hebben de peildatum te verschuiven naar 1 januari 2016.

Meer leerlingen
Bezorgde ouders van leerlingen van de basisschool, die de afgelopen periode actie voerden tegen het voornemen van Innovo om de school te sluiten, steunen de politiek daarin. Ze menen dat de bekendmaking van het voornemen van Innovo er al toe heeft bijgedragen dat het leerlingenaantal van de school verder onder druk kwam te staan. De ouders voorspellen de komende jaren een toename van het aantal leerlingen.

'Spelletje spelen'
Innovo heeft daar nooit aan gewild en hanteert eigen prognoses die voorspellen dat het aantal juist nog verder zal dalen.
De Valkenburgse politiek heeft het gevoel dat er 'een spelletje is gespeeld' door Innovo. Er wordt een verband gelegd met de aanstaande fusie van de basisscholen St. Jozef en De Plenkert in de kern Valkenburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool Sint Antonius in Schin op Geul gaat dicht
Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing
tekenen kinderen speelgoed
BSO-plan om basisschool in Schin op Geul te redden
Basisschool in Ransdaal blijft toch open
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen