Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente niet achter sluiting school in Schin op Geul

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 8:17

Het gemeentebestuur van Valkenburg aan de Geul wil nog één keer in gesprek gaan met scholenkoepel Innovo om te praten over de voorgenomen sluiting van basisschool St. Antonius in Schin op Geul.

Innovo maakte woensdag bekend dat de school per 1 augustus 2017 de deuren sluit.

Minimumaantal
De scholenkoepel meent dat er een absoluut minimum van vijftig leerlingen nodig is om de school verantwoord open te houden. Dat aantal was op de vastgestelde peildatum van 1 oktober jongstleden niet gehaald. Sint Antonius telt maar 48 leerlingen.

Lees ook: Basisschool Sint Antonius in Schin op Geul gaat dicht.

Op aandringen van alle fractievoorzitters in de gemeenteraad gaat het gemeentebestuur nogmaals in overleg met Innovo. Veel fracties in de raad menen dat Innovo zich niet aan eerder gemaakte afspraken houdt. De koepel zou toegezegd hebben de peildatum te verschuiven naar 1 januari 2016.

Meer leerlingen
Bezorgde ouders van leerlingen van de basisschool, die de afgelopen periode actie voerden tegen het voornemen van Innovo om de school te sluiten, steunen de politiek daarin. Ze menen dat de bekendmaking van het voornemen van Innovo er al toe heeft bijgedragen dat het leerlingenaantal van de school verder onder druk kwam te staan. De ouders voorspellen de komende jaren een toename van het aantal leerlingen.

'Spelletje spelen'
Innovo heeft daar nooit aan gewild en hanteert eigen prognoses die voorspellen dat het aantal juist nog verder zal dalen.
De Valkenburgse politiek heeft het gevoel dat er 'een spelletje is gespeeld' door Innovo. Er wordt een verband gelegd met de aanstaande fusie van de basisscholen St. Jozef en De Plenkert in de kern Valkenburg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Basisschool Sint Antonius in Schin op Geul gaat dicht
Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing
tekenen kinderen speelgoed
BSO-plan om basisschool in Schin op Geul te redden
Basisschool in Ransdaal blijft toch open
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen